1.4.2022 10:55

Στην απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Απρίλη και οι συνταξιούχοι

Ανακοινώσεις από το Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου και τους Συνταξιούχους ΕΦΚΑ

Με ανακοινώσεις τους, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, καθώς και το Σωματείο Συνταξιούχων Βροντάδου γνωστοποιούν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Απρίλη και καλούν τα μέλη τους να δώσουν το «παρών».

Συνταξιούχοι ΕΦΚΑ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες συνταξιούχοι, το Δ.Σ. του Σωματείου μας, σας καλεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ στις 11 π.μ. στη συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς, ενάντια στον πόλεμο και την ακρίβεια. 

Συνάδελφοι, η ακρίβεια στα βασικά τρόφιμα και οι συνέπειες, καταγράφονται από το 2019 σ’ αυτό συνέβαλαν οι πράσινες μπίζνες, καιρικά φαινόμενα, επιπτώσεις από την πανδημία. Οι μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα, σε είδη που επηρεάζονται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά είχαν εκτοξευθεί από πριν και οφείλονται στην στρατηγική απελευθέρωσης της ενέργειας της πράσινης μετάβασης των πράσινων φόρων, πανάκριβες επενδύσεις σε ΑΠΕ και στο αμερικανικό LNG. 

Τα Οικονομικά συμφέροντα ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ από τη μια μεριά και των Ρώσων και των συμμάχων τους από την άλλη , προκαλούν με την παράνομη επέμβαση τους στο έδαφος της Ουκρανίας την καταστροφή και τον όλεθρο στον λαό της. 

Οι επιπτώσεις του πολέμου επιβαρύνουν έτι περισσότερο τον προϋπολογισμό της λαϊκής οικογένειας με τις καθημερινές αλλαγές τιμών στο ράφι, κάνουν τις συντάξεις να μη φτάνουν ούτε για 15 μέρες, στους δε χαμηλοσυνταξιούχους δεν φτάνουν να πληρώνουν ούτε τους λογαριασμούς. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

-Τα πληρωμένα δώρα, το νομοθετημένο 0,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2020-2021. -Να καταβληθούν τα αναδρομικά και να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις με κατώτερη τα 650E. - Άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται. - Να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ . - Άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. - Να καταργηθούν η αντεργατική αντιασφαλιστική νομοθεσία και φοροληστεία. -Να ανακαιφαλοποιηθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία. - Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, καμιά ανάμειξη στο αιματοκύλισμα των λαών. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6-4-2022 11 π.μ.

Συνταξιούχοι Ναυτικοί Βροντάδου

To Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου θα συμμετέχει στην Πανελλαδική Γενική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο της Απλωταριάς την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. 

Το Σωματείο μας ενώνει την φωνή του με την ανακοίνωση της ΠΕΣΝΑΤ και το σύνολον των εργαζομένων και συνταξιούχων για τις πετσοκομμένες συντάξεις μας ,την κατάργηση τις 13ης και 14ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους μας.Ο τυφώνας της ακρίβειας που βιώνουμε όλοι μας έχει πέσει πάνω στις κατακρεουργημένες συντάξεις μας και κάνουν την ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων εκεί που ήταν πριν τις περικοπές.

Την άμεση τοποθέτηση γιατρού στον Ο.Ν Χίου σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ο.Ν Πειραιά το 2019 και να πάψει η μεγάλη κοροϊδία και ο εμπαιγμός με τις υποσχέσεις και τα τερτίπια που βιώνουμε εδώ και χρόνια από την πολιτική εξουσία.Όσα διεκδικούμε προκύπτουν από τις κρατήσεις που πληρώσαμε όλα τα χρόνια μέσα στους ωκεανούς , υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ