8.10.2018 9:18

«1.130 γονείς δεν σας φοβόμαστε…»

Σε όσους γονείς υπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας που επιδόθηκε στους διευθυντές των σχολείων που θα λειτουργήσουν ΔΥΕΠ απαντά με ανοιχτή επιστολή της η διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.

Μέσα στην ανοιχτή επιστολή καταλογίζει στους γονείς ρατσιστικά και ξενοφοβικά παιχνίδια ενώ κάνει λόγο ακόμα και για εκφοβισμούς:

Αναλυτικά η επιστολή της Κ. Κώττη

5 Οκτωβρίου: Ημέρα αυτού που όσο κι αν περνούν τα χρόνια, η ψυχή του δεν γερνά! Παραμένει μέσα του παιδί, έτοιμος κάθε Σεπτέμβρη να παίξει, να τραγουδήσει, να ζωγραφίσει, να ονειρευτεί, να προγραμματίσει, να... να... μαζί με τα νέα του παιδιά. Ημέρα αυτού που συνθλίβει τον χρόνο και καταφέρνει να μιλά πάντα τη γλώσσα του παιδιού, εκεί που πολλάκις αποτυγχάνουν οι γονείς (ας θυμηθούμε τις διαφημίσεις εταιριών τηλεπικοινωνίας).

5 Οκτωβρίου: Ημέρα αυτού που, ενώ έχει σπουδάσει μια ειδικότητα, είναι, εκτός από Δάσκαλος, μάνα, πατέρας, ψυχολόγος, γιατρός, νοσηλευτής, φύλακας, μάγειρας, ζαχαροπλάστης, κηπουρός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μαραγκός, καθαριστής, κουβαλητής, τροχονόμος, ταχυδρόμος...

5 Οκτωβρίου 2018 σε 5 σχολεία στη Χίο: Ημέρα αυτών που, ενώ τα παιδιά τους χάριζαν ζωγραφιές και λουλουδάκια, 1130 γονείς τους έστειλαν εξώδικα επειδή η καρδιά και η συνείδησή τους πρωτίστως, κι έπειτα το λειτούργημά τους ως Δάσκαλοι, τους υπαγορεύουν να πράξουν τα αυτονόητα! Να αγκαλιάσουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη!

Είμαι πολύ περήφανη για τους 25 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ του σχολείου όπου υπηρετώ, του 5ου ΔΣ Χίου! Είμαι πολύ περήφανη για τους συναδέλφους του 2ου, του 4ου, του 11ου και του ΔΣ Κάμπου! Είμαι πολύ περήφανη για τους γονείς που στέκονται δίπλα μας και είναι έτοιμοι και αυτοί να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα όταν θα έρθουν στα σχολεία μας. Είμαι πολύ περήφανη για τους γονείς αυτούς που από το υστέρημά τους, έχουν γεμίσει σακούλες με σχολικά είδη για αυτά τα παιδιά.

 Όχι, λοιπόν, 1130 γονείς και κηδεμόνες που υπογράφετε τα εξώδικα! Όχι, δεν μας τρομοκρατείτε! Όχι, δεν σας φοβόμαστε! Όχι, δεν συμμετέχουμε στα ρατσιστικά και ξενοφοβικά σας παιχνίδια! Όχι, δεν θα υποκύψουμε στους εκφοβισμούς και τα προεκλογικά σας τερτίπια!

Ναι, λοιπόν, 1130 γονείς και κηδεμόνες που υπογράφετε τα εξώδικα, βιώσαμε και βιώνουμε τα επακόλουθα των μεταναστευτικών ροών, κατανοούμε πλήρως τα όσα υπέφεραν οι συντοπίτες μας στη Σούδα, τα όσα υποφέρουν οι συντοπίτες μας στο Χαλκειός. Κατανοούμε το βαρύ φορτίο που σηκώνει η Χίος και όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αλλά, αντί να τα βάζετε με τις αθώες ψυχούλες, αναλώστε δημιουργικά τον χρόνο σας και θα μαζέψτε, όχι μόνον 1130 υπογραφές, αλλά υπερεκατονταπλάσιες για να σταματήσει η "παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής προσφύγων"!

Ναι, λοιπόν, 1130 γονείς και κηδεμόνες που υπογράφετε τα εξώδικα, εμείς έχουμε και θα έχουμε πάντα την αγκαλιά μας ανοιχτή και το βλέμμα καθαρό να αντικρύζουμε και τα δικά σας παιδιά στα μάτια! Εσείς, όταν τα παιδιά σας συνειδητοποιήσουν τις πράξεις σας, θα μπορείτε να τα κοιτάξετε κατάματα;

Κ.Κώττη
Διευθύντρια 5ου ΔΣ Χίου

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ