4.12.2018 0:01

Διακόπτει τα μαθητικά δρομολόγια της Παρπαριάς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου

Οργισμένη ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Βολισσού

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη από το προηγούμενο δημοσίευμα του «π» για τον κίνδυνο διακοπής μαθητικών δρομολογίων από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου – που βρίσκεται αντιμέτωπο με το λουκέτο- και μία ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Βολισσού έρχεται να επιβεβαιώσει τα γραφόμενα.

Διακόπτουν μέχρι νεοτέρας

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων εκφράζει την αγανάκτησή του μετά την κοινοποίηση απόφασης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ότι θα διακόψει μέχρι νεοτέρας τα μαθητικά δρομολόγια που αφορούν την Παρπαριά, παρότι καθημερινά μεταφέρονται 5 παιδιά.

«Οι 4 μαθητές φοιτούν στο Δημοτικό και μία μαθήτρια στο Λύκειο. Ο αριθμός αυτός μπορεί να φαντάζει πολύ μικρός αλλά δυστυχώς είναι ο μεγαλύτερο αριθμός μαθητών που μεταφέρονται στο σχολείο μετά τους μαθητές της Βολισσού. Κανένα άλλο χωριό δεν έχει τόσα παιδιά να μένουν μόνιμα εκεί. Ας σημειωθεί επίσης ότι η μία μαθήτρια δημοτικού δεν έχει κανένα τρόπο να μεταφερθεί στο σχολείο αφού οι γονείς της δεν διαθέτουν αυτοκίνητο», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Μας αφήνουν ξεκρέμαστους»

Στην ίδια ανακοίνωση οι γονείς επισημαίνουν την ασυνέπεια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία τους αφήνει «ξεκρέμαστους».

«Σίγουρα όλοι θυμούνται το περιστατικό με τα παιδιά στα Κουρούνια, στα Χάλανδρα και άλλα τόσα που κάθε χρόνο εξαντλούν και την τελευταία σταγόνα της υπομονής μας. Δυστυχώς τα ΚΤΕΛ για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μας εξυπηρετούν και ταλαιπωρούν τα παιδιά μας χωρίς λόγο. Ζητάμε από την περιφέρεια να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα μαθητικά δρομολόγια να εκτελούνται από επαγγελματίες που θα μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά μας κάτω από ασφαλείς συνθήκες με τακτικά δρομολόγια και όπως πρέπει, χωρίς οι γονείς να ανησυχούμε καθημερινά αν το λεωφορείο θα έχει πετρέλαιο ή αν θα είναι χαλασμένο», αναφέρουν οι γονείς και καταλήγουν ότι:

«Τα παιδιά της Παρπαριάς, των Χαλάνδρων, των Κουρουνίνων, της Βολισσού, των Διευχών είναι αυτά που κρατάνε την Αμανή ζωντανή. Τόπος χωρίς σχολείο είναι νεκρός».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ