16.3.2021 13:29

Β. Ποταμούση: "Καμία δομή προσφύγων αλλά στέγη για ασυνόδευτα παιδιά στη Βολισσό"

Για διάλογο και πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν προ 10ετίας κάνει λόγο η Δημοτική Σύμβουλος Αμανής ξεκαθαρίζοντας ότι η δομή θα γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας

Στο προσκήνιο βρίσκεται για μία ακόμη φορά το μεταναστευτικό, αυτή τη φορά όμως σε μία άλλη του διάσταση, που αφορά στην πρόταση για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας και ένταξης ασυνόδευτων παιδιών στην Βολισσό, μέσα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Συμβούλου Αμανής Βιβής Ποταμούση.

Η ίδια μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία ανάμειξη της Κυβέρνησης στην δημιουργία της παραπάνω δομής πέρα ίσως από το κομμάτι της νομικής διαδικασίας και την πρόβλεψη του κόστους για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Απαντώντας δε, στην ερώτηση του «π» για την ανάμειξη του Υπουργείου Μετανάστευσης σε αυτόν τον σχεδιασμό η κα. Ποταμούση, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητική, σημειώνοντας ότι το θέμα της δημιουργίας τέτοιας δομής στη Βολισσό αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχιση μίας συζήτησης που είχε ξεκινήσει εδώ και μία 10ετία στην περιοχή για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επιλυθεί το δημογραφικό πρόβλημα στη βορειοδυτική Χίο και το σχολείο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Μάλιστα, ανέφερε ότι αντίστοιχες προσπάθειες είχαν γίνει τόσο με το «Χαμόγελο του Παιδιού» όσο και με την «Κιβωτό του Κόσμου», χωρίς όπως είπε, να εξετάζεται αν τα παιδιά είναι ελληνόπουλα ή Χ.Ο. στο θρήσκευμα.

«Η δομή θα έχει την μορφή ενός ορφανοτροφείου και θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί 25 παιδιά μικρής ηλικίας. Ο στόχος είναι η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος καθώς και η ενίσχυση του σχολείου ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», ανέφερε η ίδια και προσέθεσε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων είναι θετικοί κάτι που αποτυπώθηκε και στο Τοπικό Συμβούλιο της Βολισσού που ψήφισε ομόφωνα τη συγκεκριμένη πρόταση υπό σαφείς όρους και προϋποθέσεις.

«Κάποιοι δυναμιτίζουν το κλίμα»

Η κα. Ποταμούση πάντως προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας ότι υπάρχουν προσπάθειες ορισμένων να ταυτίσουν αυτό το εγχείρημα με μια δομή προσφύγων γενικότερα για αυτό και οι κάτοικοι της Βολισσού θα ενημερώσουν την κοινωνία της Χίου ώστε να διευκρινίσουν τον χαρακτήρα αλλά και τον στόχο της συγκεκριμένης δομής.

Τέλος ως χώρο επιδιώκουν να αξιοποιήσουν το παλιό Δημαρχείο, με τη Βιβή Ποταμούση να σημειώνει ότι δεν υπάρχει κάποια τελεσίδικη απόφαση αλλά μία διαρκής συζήτηση που συνεχώς εξελίσσεται.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ