6.5.2022 10:00

Αποσύρθηκε μέχρι νεωτέρας η λατομική ζώνη των Καρυών

Υπό το βάρος της έντονης διαμαρτυρίας και των πιέσεων των κατοίκων των Καρυών αποσύρθηκε τελικά από τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην περιοχή των Καρυών. 

Οι κάτοικοι ζήτησαν επιτακτικά από την Περιφερειακή Αρχή να αποσύρει οριστικά το θέμα, κάνοντας λόγο για καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά και της οικονομικής ζωής της περιοχής. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, πάνω από 4 οικογένειες κτηνοτρόφων δραστηριοποιούνται στο σημείο που προορίζεται να γίνει λατομική ζώνη, ενώ το Δρακοντόσπηλο και η Νέα Μονή απέχουν περίπου 1 χιλιόμετρο από τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας. 

Αναλύοντας το σκεπτικό της Περιφερειακής Αρχής, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης επεσήμανε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε καμία περίπτωση δε συνδέεται με την οριστική λειτουργεία λατομικής ζώνης. Ο ίδιος προσκάλεσε τους κατοίκους σε νέα συνάντηση το πρωί της Δευτέρας στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων και διαλόγου με τους κατοίκους της περιοχής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ