6.6.2024 12:54

Ξεκίνησε η εκβάθυνση του κεντρικού λιμένα με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Αύγουστο (Video)

Ετοιμάζεται δημόσιος διαγωνισμός και για τους προσκρουστήρες

Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης το έργο της εκβάθυνσης του κεντρικού λιμένα Χίου, με τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παντελή Λεγάτος, να σημειώσει ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ενός με ενάμιση μήνα, όπως υπολογίζει ο κατασκευαστής. "Αυτή είναι η αρχική εκτίμηση που μας έχει δώσει ο κατασκευαστής. Θεωρούμε ότι δεν θα το ξεπεράσουμε," ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανάγκη για την εκβάθυνση είναι άμεση, κυρίως λόγω των ελιγμών που απαιτούνται από τα πλοία της ακτοπλοΐας, ειδικά όταν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι. Το έργο καλύπτει ένα κρίσιμο τμήμα από τα Δικαστήρια μέχρι περίπου το κτίριο του Cosmos Sport, δημιουργώντας ένα ημικύκλιο που θα διευκολύνει την πλοήγηση και την ασφάλεια των πλοίων.

Εκτός από την εκβάθυνση, ο κ. Λεγάτος αναφέρθηκε και στην ανάγκη τοποθέτησης προσκρουστήρων, κάτι που έχουν ζητήσει οι καπετάνιοι για την περαιτέρω ασφάλεια των πλοίων κατά την προσέγγιση και αναχώρηση. "Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε δημόσιο διαγωνισμό για την τοποθέτηση προσκρουστήρων," δήλωσε ο πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι αυτό το κομμάτι του έργου είναι επίσης προς ολοκλήρωση.

Ο κ. Λεγάτος ήταν προσεκτικός στις εκτιμήσεις του σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των προσκρουστήρων, αναφέροντας ότι η διαδικασία δημοπράτησης ενδέχεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες, ενώ η ολοκλήρωση της τοποθέτησης των προσκρουστήρων θα χρειαστεί επιπλέον έναν μήνα. "Άρα φανταστείτε μέσα στο επόμενο 5μηνο θα ολοκληρωθεί και αυτό το έργο," τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ