25.5.2020 8:11

Σε ρυθμούς κανονικότητας από σήμερα η προκυμαία

Εικόνα της προκυμαίας το πρωί της Δευτέρας 25/5/2020.

Τοποθετήθηκαν ξανά τα τραπεζοκαθίσματα έξω από τα καταστήματα της πόλης

Στην κανονικότητα επιστρέφουν από σήμερα τα καταστήματα εστίασης της Χίου με την προκυμαία να αποκτά ξανά πνοή, έπειτα από 3 μήνες κλεισίματος υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Από το βράδυ της Κυριακής τα περισσότερα καταστήματα είχαν τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό τους χώρο, σύμφωνα με τις αποστάσεις που προβλέπει το πρωτόκολλο επαναλειτουργίας της εστίασης από τον ΕΟΔΥ.

Τα νέα δεδομένα βέβαια στην εστίαση θα είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, καθώς τα μέτρα για την προστασία από τον κοροναϊό θα είναι αυστηρά αφού προβλέπονται μεταξύ άλλων αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, μέγιστος αριθμός ατόμων ανά μαγαζί.

Οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια και τις καφετέριες θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες  ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα απαγορεύεται η μουσική στα μαγαζιά.

Οι αιτήσεις στο Λιμενικό Ταμείο

Μέχρι στιγμής και με δεδομένα τα περιοριστικά μέτρα, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο συλλέγει αιτήσεις καταστηματαρχών προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο εξωτερικός χώρος γειτονικών καταστημάτων, με τις αιτήσει να ξεπερνούν τις 20 μέχρι στιγμής.

Οι επικεφαλής και το Δημοτικό Συμβούλιο

Την ίδια ώρα οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αναμένεται να αποτυπώσουν την υφιστάμενη κατάσταση κι έπειτα σε νέο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία των αρχών του νησιού να συζητήσουν το θέμα του συνολικού κλεισίματος της προκυμαίας, απόφαση όμως που από τον νόμο θα πρέπει να λάβει η Λιμενική Επιτροπή.

Οι νέοι κανόνες στην εστίαση

Για τα καταστήματα εστίασης, η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ