20.9.2017 15:40

Προβληματισμένοι οι διευθυντές για την ένταξη προσφυγόπουλων στα Δημοτικά

"Όλα έτοιμα" διαβεβαιώνει ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής

Τους προβληματισμούς τους λίγες ημέρες πριν τα 25 προσφυγόπουλα περάσουν το κατώφλι των δημοτικών σχολείων των νησιών, κατέθεσαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης οι 4 διευθυντές σχολείων (Θυμιανών, 7ου, 3ου και 8ου) στα οποία θα λειτουργήσουν Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

Οι διευθυντές μετέφεραν την αγωνία τους, κατά πόσο τα παιδιά των προσφύγων θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στη σχολική πραγματικότητα με δεδομένη τη μηδενική επαφή με την ελληνική γλώσσα. Έτσι κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή διερμηνέων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ώστε τα παιδιά για το πρώτο τουλάχιστον διάστημα να μπορούν να κρατούν επαφή με τη σχολική κοινότητα. Στο δια ταύτα της σύσκεψης, επιβεβαιώθηκε η πλήρης ετοιμότητα των σχολείων να δεχθούν τα πρώτα τμήματα ένταξης των ανήλικων προσφύγων με τον διευθυντή της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζή να διαβεβαιώνει ότι τα παιδιά διαμένουν σε διαμερίσματα και έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια που προβλέπονται για την ηλικία τους.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ