9.5.2018 16:06

Οι Χιώτες πρόσκοποι σχεδιάζουν "πακέτα εναλλακτικού τουρισμού"

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειας Χίου διοργάνωσε Ανιχνευτικό Εργαστήρι Εναλλακτικού Τουρισμού! Τα Ανιχνευτικά Εργαστήρια αποτελούν άλλο ένα μέσο για τους εφήβους να ανακαλύψουν, να αξιοποιήσουν τις κλίσεις τους και να αυξήσουν τις γνώσεις τους σε ενδιαφέροντα αντικείμενα σε επίπεδο εξειδίκευσης. Το συγκεκριμένο αντικείμενο, αν και αρκετά ιδιαίτερο, ψηφίστηκε από τους ίδιους τους Ανιχνευτές στα τρία επικρατέστερα!

Το εργαστήριο ξεκίνησε στο Μιχάλειο κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τρεις ειδικούς συνεργάτες. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  Ιωάννης Σπιλάνης, μέσω τηλεδιάσκεψης, έκανε την εισαγωγή στις έννοιες γύρω από τον τουρισμό για να καταλήξει με απλά λόγια να εξηγεί στα παιδιά τι είναι αυτό που ονομάζουμε εναλλακτικός τουρισμός. Στη συνέχεια η αρχαιολόγος,  Ευαγγελία Χαζάκη αναφέρθηκε στους πόρους και τις υποδομές της Χίου. Το θεωρητικό μέρος ολοκλήρωσε η κα Ρούλα Μπούρα, ιδιοκτήτρια του Γραφείου Γενικού Τουρισμού Masticulture, η οποία παρουσίασε το αντικείμενο από τη σκοπιά του επαγγελματία.

Την Κυριακή το εργαστήριο συνεχίστηκε στο Μουσείο Μαστίχας, όπου μας φιλοξένησε στην αίθουσα συνεδριάσεων! Οι 21 Ανιχνευτές, από όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της Χίου, χωρισμένοι σε τέσσερεις ομάδες, με συντονίστρια την κ. Χαζάκη, ετοίμασαν τέσσερα διαφορετικά σενάρια με τουριστικά πακέτα για διαφορετικά target group. Ο στόχος ήταν να διαφέρουν από τα κλασικά μαζικά τουριστικά πακέτα. Μετά από αρκετές ώρες, τα "εναλλακτικά τουριστικά πακέτα" παρουσιάστηκαν στην κα Μπούρα, που έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις και επισημάνσεις!

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ