3.3.2023 17:02

Γιάννης Ξενάκης – «Κλειστή η Κοκκάλη για 1 μήνα- Υπομονή και κατανόηση από τους πολίτες» - Βίντεο

Την υπομονή και τη συνεργασία των πολιτών, για το έργο της ανακατασκευής της οδού Κοκκάλη, ζήτησε μέσα από δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών από την προσεχή Δευτέρα.

Για αρχή αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

Σε πρώτη φάση, όπως ανέφερε ο κ. Ξενάκης, προβλέπονται αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις με στόχο τα όμβρια ύδατα με φυσική ροή να διοχετεύονται κατευθείαν στο λιμάνι της Χίου.

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η ανακατασκευή των πεζοδρομίων κυρίως στη δεξιά πλευρά του δρόμου με παρεμβάσεις πρασίνου αλλά και διαπλάτυνση ενώ το ίδιο θα γίνει και στα πεζοδρόμια της αριστερής πλευρά όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ξενάκη, ο συνολικός προβλεπόμενος χρόνος των εργασιών δεν θα ξεπεράσει τον 1 μήνα, με την βασική προϋπόθεση ότι, δεν θα υπάρξουν απρόοπτα όπως η παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για τον τουρκικό αγωγό που υπάρχει στο σημείο.

Για όσο χρονικό διάστημα είναι σε εξέλιξη εργασίες θα ισχύουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Η κίνηση των Ι/Χ και Δ/Κ οχημάτων καθώς και των λεωφορείων (αστικών – υπεραστικών – τουριστικών) με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο θα εκτρέπεται στο ύψος του καταστήματος Cosmos προς την οδό Πορφύρας.
  • Η κίνηση των φορτηγών οχημάτων που πρόκειται να ταξιδέψουν ή να εκφορτωθούν από τα πλοία με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο θα εκτρέπεται στην οδό Κανάρη (Πρακτορείο Μιχαλάκη).
  • Όλα τα υπόλοιπα βαρέα οχήματα (άνω των 3,5 τόνων μεικτού βάρους) δεν επιτρέπεται να κάνουν χρήση της χερσαίας ζώνης λιμένα με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Χανδρής, λόγω της κλειστής οδού Κοκκάλη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ