17.2.2023 13:48

Εκτός υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων η ΔΗΚΕΧ - Βίντεο

Προ των πυλών η έκδοση οικοδομικής άδειας και νέο καθεστώς λειτουργίας μόνο μεταξύ Δήμου και Κοιν.Σ.Επ.

Προ των πυλών βρίσκεται η έκδοση οικοδομικής άδειας που θα σημάνει τον συνολικό εκσυγχρονισμό του υδροθεραπευτηρίου των Αγιασμάτων, κάτι που αποτελούσε βασική επιδίωξη των δύο τελευταίων δημοτικών αρχών.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο αντιδήμαρχος Κώστας Βεργίνας, εξήγησε ότι το πρόβλημα που υπήρχε ήταν η μη οριοθέτηση παρακείμενου χειμάρρου, κάτι που κατέστη δυνατό πριν λίγο καιρό.

«Αυτή η διαδικασία έγινε και πλέον είμαστε στο τελικό στάδιο. Απομένει μόνο η εισήγηση του συμβουλίου περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και συνέχεια θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην έκδοση οικοδομικής άδειας», ανέφερε ο ίδιος.

Ως προς την χρηματοδότηση του έργου ο κ. Βεργίνας εξήγησε ότι, ο Δήμος στοχεύει στη χρηματοδότηση μέσω δύο προγραμμάτων. Το πρώτο αφορά στην ένταξη σε πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ το δεύτερο μέσω του ΕΣΠΑ.

Η προγραμματική σύμβαση

Αλλαγές όμως αναμένονται και στον τρόπο λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων αφού η συνεννόηση μεταξύ της ΔΗΚΕΧ και της Κοιν.Σ.Επ. κρίθηκε ως εξόχως προβληματική.

Έτσι ο Δήμος Χίου ανέλαβε πρωτοβουλία για 2μερή προγραμματική σύμβαση με στόχο η Κοιν.Σ.Επ. να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου χωρίς τη συμμετοχή της ΔΗΚΕΧ.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ