Χίος Πόλη

25/1/18 18:18

τελ. ενημ.: 26/1/18 12:24

ΒΙΝΤΕΟ- π. Γεώργιος Κωνσταντίνου: "Οι ιερείς θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία"

Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να πήρε αποστάσεις από τα συλλαλητήρια για την ονομασία των Σκοπίων και μετά την εμφάνιση αρκετών Μητροπολιτών και κληρικών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ωστόσο που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα συζήτησε, όπως αναφέρει, ότι ασχολήθηκε με «το μείζον Εθνικό θέμα της Μακεδονίας» και αποφάσισε ότι «θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού». 
Την απόφαση των κληρικών να διαχωρίσουν τη στάση τους από τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας σημείωσε σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου ως εκπρόσωπος Τύπου του συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας επισημαίνοντας ότι αυτή η διαφοροποίηση αποτελεί δείγμα Δημοκρατίας στους κόλπους της εκκλησίας.

Όπως σημείωσε οι κληρικοί είναι αυτοί που αφουγκράζονται την κοινωνία και τις ανησυχίες των πολιτών στους οποίους συμπαρίστανται με κάθε τρόπο και μέσο.

Στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων ο Σύνδεσμος Κληρικών σημειώνει ότι το Διοικητί Συμβούλιο «…ενστερνιζόμενο και αφουγκραζόμενο τη βούληση του Ελληνικού Λαού η οποία εκφράστηκε αυθόρμητα και παλλαϊκά στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη δηλώνει πως θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού. 

Ο Εφημέριος, ο απλός παπάς, ο οποίος είναι απόλυτα συνυφασμένος με τις ανάγκες του ποιμνίου του και καθημερινώς είναι δίπλα στις χαρές και τις λύπες των ενοριτών του, δεν είναι δυνατόν αυτήν την κρίσιμη στιγμή που ο Λαός ξεχύθηκε αυθόρμητα για να εκφράσει την γνώμη του και την διαμαρτυρία του για αυτό το μεγάλο Εθνικό πρόβλημα να μην τον στηρίζει και να στέκεται αποκομμένος και μακριά από τους δίκαιους αγώνες των πνευματικών του τέκνων».

π. Γεώργιος Κωνσταντίνου: Οι Ιερείς θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα: "Οι Ιερείς θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία" http://www.politischios.gr/hios-poli/binteo-p-georgios-konstantinoy-oi-i...

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση