1.6.2020 23:01

ΒΙΝΤΕΟ- Δοκιμαστικό κλείσιμο της προκυμαίας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου με θέμα το κλείσιμο της λεωφόρου Ενώσεως, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων του νησιού.

Έπειτα από 5 ώρες συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατέληξε στην εξής απόφαση την οποία θα προτείνει στη Λιμενική Επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για την λήψη της τελικής απόφασης:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου προτρέπει τη Λιμενική Επιτροπή να αποφασίσει το μερικό ή ολικό κλείσιμο (χωρικό και χρονικό) και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας της προκυμαίας από Ξενοδοχείο Χανδρής έως οδού Κανάρη, καθημερινά για απογευματινές και βραδινές ώρες έστω και δοκιμαστικά για τους θερινούς μήνες του 2020".

Θετική ψήφο έδωσαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις πλην της "Χιακής Συμπολιτείας" που ψήφισε λευκό. 

 

Οι τοποθετήσεις

Για μη εφικτή λύση έκανε λόγο στην τοποθέτησή της η κεντρική Λιμενάρχης Χίου Ειρήνη Αργύρη, σημειώνοντας ότι το κλείσιμο της προκυμαίας και για τις δύο λωρίδες είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, με δεδομένο τον φόρτο εργασίας που πρέπει να διαχειριστεί το Λιμεναρχείο. Στον αντίποδα εκφράστηκε θετικά ως προ τη μονοδρόμηση της Λεωφόρου Αιγαίου, λέγοντας όμως ότι είναι θετική σε δοκιμές.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Διοικητή της Τροχαίας Παντελή Καλανδρόπουλου με τον ίδιο να σημειώνει ότι είναι ανέφικτο το ολικό κλείσιμο της προκυμαίας, στη λογική ότι η αντιστοιχία ενεργών οχημάτων και έκτασης νησιού είναι σημαντικά μεγάλη.

Την αρνητική τους στάση κατέθεσαν και οι οδηγοί των Λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ με τον Γιώργο Κλούβα να σημειώνει ότι σε περίπτωση κλεισίματος της Λεωφόρου Αιγαίου τα οχήματα θα πρέπει να κινούνται από εσωτερικές οδούς με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κυκλοφοριακό φόρτο και την ανεμπόδιστη διέλευση των αστικών λεωφορείων.

Από την άλλη θετικοί ήταν οι οδηγοί ταξί που θεώρησαν εφικτό το κλείσιμο της παραλιακής ζώνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καταθέτοντας την άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η παρουσία πολιτών στην παραλιακή ζώνη.

Εξίσου θετικοί παρά τους ενδοιασμούς τους ήταν οι εκπρόσωποι των μεταφορικών εταιρειών, με τους ίδιους να ζητούν την προσέγγιση των νταλικών νωρίτερα στο λιμάνι.

Θετικά στο ολικό κλείσιμο εκφράστηκαν και οι ποδηλάτες και πεζοί της Χίου με τον Δήμη Μυλωνάδη να ζητά να δοθεί αυτή η δυνατότητα στους πολίτες του νησιού.  

Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος Κώστας Βεζέρης, συνέδεσε το ολικό κλείσιμο της προκυμαίας με τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης της Χίου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ