20.9.2017 11:43

Από Δευτέρα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της Χίου

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μία εβδομάδα αργότερα από την κανονική έναρξη του σχολικού έτους θα περάσουν το κατώφλι των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων του νησιού τα 25 προσφυγόπουλα που κρίθηκαν κατάλληλα για φοίτηση στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

Συνολικά στη Χίο βρίσκονται 31 παιδιά, τα οποία, μαζί με τις οικογένειές τους, διαμένουν σε διαμερίσματα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και πληρούν  τα κριτήρια λήψης ασύλου.

Από τα 31 παιδιά τα 6 είναι προσχολικής ηλικίας και συνεπώς δεν υπάρχει ευκαιρία ένταξής τους, τα 15 είναι παιδιά στο στάδιο του Δημοτικού και τα υπόλοιπα 10 παιδιά είναι στην ηλικία του Γυμνασίου.

Τα σχολεία

Ο σχεδιασμός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προβλέπει τον διαμοιρασμό των παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο των Θυμιανών, στο 7ο Δημοτικό του Αγίου Θωμά καθώς και στο 3ο-8ο Δημοτικό Σχολείο της πρωτεύουσας. Τα 15 παιδιά του Δημοτικού θα ενταχθούν σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, στις οποίες θα διδάσκονται μαθηματικά καθώς και την ελληνική γλώσσα ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα θα τα παρακολουθούν από κοινού με τους υπόλοιπους μαθητές.

Τα 15 προσφυγόπουλα, όπως διαβεβαιώνει μέσω του «π» ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής, διαθέτουν κάρτα εμβολίων και είναι καλά στην υγεία τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ