8.3.2021 15:52

Συζήτηση για την θέση της γυναίκας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Χίου εκπροσώπησε το Βόρειο Αιγαίο

Σήμερα, 8 Μαρτίου ημέρα της γυναίκας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου άνοιξε διάλογο με μαθητές από όλη την Επικράτεια. Οι επτά μαθητές εκπροσωπώντας την μαθητική κοινότητα και με αφορμή την πρόσκληση, έθεσαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την θέση της γυναίκας στην σύγχρονη εποχή.

Οι αγώνες της γυναίκας αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης της θέσης της γυναίκας μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Σύμφωνα με την Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Χίου στόχος της συζήτησης ήταν οι νέοι να αποτυπώσουν την εικόνα της γυναίκας του σήμερα μέσα από την καθημερινή ζωή.

Συνολικά συμμετείχαν 7 νομοί εκπροσωπώντας όλη την Επικράτεια. Έτσι συμμετείχε η Ξάνθη, τα Χανιά, η Λευκάδα, τα Γιάννενα, το Ναύπλιο, η Αθήνα και η Χίος η οποία εκπροσώπησε το Βόρειο Αιγαίο.

«Η εκπροσώπηση της Χίου ήτα πολύ σημαντικό. Το Λύκειο μας επιλέχτηκε καθώς 3ο ΓΕΛ Χίου είναι ιστορικό και είναι συνέχεια του 1ου αρρένων» δήλωσε η Διευθύντρια, Καλλιρρόη Χαλιορή.

Στην συζήτηση εκπροσώπησε την μαθητική κοινότητα η μαθήτρια Β’ Λυκείου, Μελίνα Αποστολή που όπως δήλωσε και η ίδια αποκόμισε μια σημαντική εμπειρία.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις και δεν νομίζω να έχει επαναληφθεί. Θεωρώ πως υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στην χειραφέτηση της γυναίκας» δήλωσε, η κ. Αποστολή.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ