23.4.2024 13:55

Γιάννης Ρες- "Απρόσμενο ενδιαφέρον για τα πειραματικά σχολεία της Χίου - Συνολικά 85 αιτήσεις για 54 θέσεις" (video)

Θα ακολουθήσει δημόσια κλήρωση στις 17 Μαϊου στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η περίοδος υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης εκ μέρους των γονέων για φοίτηση των παιδιών τους στην εισαγωγική τάξη (προνήπια και πρώτη τάξη Δημοτικού) για τα πειραματικά σχολεία της Χίου, με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Ρε, να σημειώνει στον «Π» ότι ενώ υπήρχαν συνολικά 54 θέσεις, 36 για το Δημοτικό (το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χίου) και 18 θέσεις προνηπίου για το 3ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Χίου, οι αιτήσεις έφθασαν τις 85.

Αυτό εξήγησε, έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση στις 17 Μαΐου, η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα παρουσία συμβολαιογράφου.

«Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να παραστεί στη διαδικασία κλήρωσης και θα υπάρχει και σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της ΕΡΤ η όλη διαδικασία. Την περίοδο αυτή, μέχρι και  την επόμενη Παρασκευή οι 2 προϊστάμενες των σχολείων ασχολούνται με τον έλεγχο νομιμότητας. Τσεκάρουν αν είναι σωστά τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών και κυρίως αν πληρούν τις προϋποθέσεις για ειδική κατηγορία (αδελφάκια, δίδυμα, κλπ). Από κει και πέρα δε θα μπορεί να επέλθει καμία διόρθωση εκ μέρους του γονέα στην αίτηση», επεσήμανε.

Ο κ. Ρες απέδωσε τη μεγάλη ανταπόκριση των γονέων, στις προσδοκίες τους για τον συγκεκριμένο τύπο σχολείου, λέγοντας ότι αποτέλεσε έκπληξη για όλους, αφού δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία του θεσμού στο νησί μας.

«Προφανώς έχουν μεγάλες προσδοκίες οι γονείς από τον θεσμό των πειραματικών. Είναι δοκιμασμένος στο μεγαλύτερο εύρος της πατρίδας μας με πάρα πολύ θετικά σχόλια. Για μένα αποτελεί εγγύηση η ποιότητα του εκπαιδευτικού μας κόσμου που θα τα στελεχώσει και των διευθυντριών τους. Είμαστε εδώ να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, ώστε πραγματικά να διαπρέψουν», κατέληξε ο ίδιος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ