#Γιάννης Ρες

Πρωτοβάθμια για Καρράδειο: Να προχωρήσει το έργο με όρους ασφάλειας

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ζητά σαφείς εγγυήσεις για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών κατά την εκτέλεση των εργασιών

Την ανάγκη να προχωρήσει το έργο για το νέο συγκρότημα Ειδικής Αγωγής, με βασική προϋπόθεση τη διασφάλιση της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών στον χώρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου – Καρράδειου, υπογράμμισε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Γιάννης Ρες, απαντώντας ουσιαστικά στις ανησυχίες που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά των γονέων.

Όπως εξήγησε, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει λάβει επιστολή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, με τον οποίο υπάρχει συνεργασία τα τελευταία χρόνια. Αναγνώρισε ότι οι γονείς εκφράζουν εύλογη αγωνία για τις συνθήκες ασφάλειας που θα επικρατούν κατά την εκτέλεση των εργασιών, επισημαίνοντας ότι για την εκπαιδευτική κοινότητα προτεραιότητα αποτελεί η ασφαλής καθημερινή προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

Η θέση της Διεύθυνσης, σύμφωνα με την τοποθέτησή του, δεν είναι να αποφανθεί εάν το έργο πρέπει να προχωρήσει, να σταματήσει ή να χωροθετηθεί διαφορετικά, καθώς τέτοιου είδους αποφάσεις δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της. Αντίθετα, ο ρόλος της επικεντρώνεται στην προστασία των μαθητών και του προσωπικού, με σχετικό αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποκλειστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην καθημερινή δραστηριότητα που αναπτύσσεται στον συγκεκριμένο χώρο, όπου κινούνται μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό γειτονικών σχολικών μονάδων. Για τον λόγο αυτό, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ζητά εγγράφως από τους αρμοδίους να υπάρξουν οι απαιτούμενες πρόνοιες, τόσο για την ασφάλεια των παιδιών όσο και για όσους εργάζονται στις σχολικές μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές περί έλλειψης ενημέρωσης και διαβούλευσης, ο Γιάννης Ρες σημείωσε ότι ο σχεδιασμός του έργου δεν αποτελεί πρόσφατη εξέλιξη, αλλά υπόθεση που έχει ωριμάσει σε βάθος χρόνου, με τις σχετικές συζητήσεις και μελέτες να έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ζητήματα τεχνικής φύσης, όπως η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου και η πλήρωση των αντίστοιχων προϋποθέσεων, βρίσκονται εκτός του πεδίου αρμοδιότητας της εκπαιδευτικής διοίκησης.

X

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ