24.5.2018 23:40

Στα άκρα εξωθεί η Καλογήρου τη συνύπαρξη της με Κάρμαντζη – Ξενάκη

• Δεν τους φώναξε καν σε σύσκεψη για τη μετατόπιση της παραλιακής του αεροδρομίου.

Σαν δυο ξένοι λειτουργούν και πάλι περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης Χίου. Η Χρ. Καλογήρου με τις κινήσεις της υποβιβάζει διαρκώς το ρόλο των Στ. Κάρμαντζη και Γ. Ξενάκη, αγνοώντας επιδεικτικά την παρουσία τους ακόμα και σε συσκέψεις για την εξέλιξη της πορείας του αεροδρομίου της Χίου. Μετά την ουσιαστική αφαίρεση της εποπτείας του θέματος του αεροδρομίου από το Γ. Ξενάκη, τη μη κλήση των δυο αντιπεριφερειαρχών στις συναντήσεις για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για το αεροδρόμιο, έρχεται τώρα η αγνόηση τους ακόμα και σε συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, με τηλεδιάσκεψη, για την προώθηση των ενεργειών δημοπράτησης και ανάθεσης της μελέτης για τη μετατόπιση τμήματος του δρόμου Χίου-Καρφά στην περιοχή του αεροδρομίου της Χίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από τη Λέσβο:

  1. Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.
  2. Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Τεχνικών Έργων Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης.
  3. Ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Γεώργιος Σπανέλλης.

Από την Χίο συμμετείχαν:

  1. Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χίου κα. Αργυρώ Τσικολή.
  2. Η Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων ΠΕ Χίου κα. Ειρήνη Μισετζή.
  3. Ο Υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Χίου κ. Θεοδόσιος Σταθόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης καθορίστηκαν οι συγκεκριμένες κατά νόμο ενέργειες, οι υπεύθυνοι υπηρεσιακοί παράγοντες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί επιτυχώς η πολύπλοκη αυτή διαδικασία.

Προφανώς, η περιφερειάρχης έκρινε ότι αν ερωτηθούν οι Στ. Κάρμαντζης και Γ. Ξενάκης θα πρέπει να δηλώνουν αναρμόδιοι ή να παραπέμπουν στην κ. Τσικολή…

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ