6.5.2022 12:36

«Νέα λατομική ζώνη στις Καρυές ισούται με οριστική καταστροφή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτοιμοι για ανένδοτο αγώνα οι κάτοικοι αν η Περιφερειακή Αρχή δεν βγάλει οριστικά εκτός σχεδιασμού το χωριό

Άστραψαν και βρόντηξαν οι κάτοικοι των Καρυών, το πρωί της Παρασκευή 6.5.2022, κατά την παρουσία τους στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, με αφορμή τη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή των Μελετών Περιβαλλοντικής Επίπτωσης για τις νέες λατομικές ζώνες.

Το θέμα ξεκίνησε, όταν αιφνιδιαστικά και παρά την δέσμευση της περιφερειακής αρχής ότι, οι Καρυές θα απενταχθούν από τον σχεδιασμό για τις νέες λατομικές ζώνες, ξαφνικά εντάχθηκαν και πάλι μαζί με τον Άγιο Γιώργη και τα Καρδάμυλα, δημιουργώντας σημαντικές αντιδράσεις.

Με δηλώσεις τους στο Politischios.gr, οι κάτοικοι ζήτησαν επιτακτικά από την Περιφερειακή Αρχή να αποσύρει οριστικά το θέμα, κάνοντας λόγο για καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά και της οικονομικής ζωής της περιοχής. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, πάνω από 4 οικογένειες κτηνοτρόφων δραστηριοποιούνται στο σημείο που προορίζεται να γίνει λατομική ζώνη, ενώ το Δρακοντόσπηλο και η Νέα Μονή απέχουν περίπου 1 χιλιόμετρο από τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας. 

Αναλύοντας το σκεπτικό της Περιφερειακής Αρχής, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης επεσήμανε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε καμία περίπτωση δε συνδέεται με την οριστική λειτουργεία λατομικής ζώνης. Ο ίδιος προσκάλεσε τους κατοίκους σε νέα συνάντηση το πρωί της Δευτέρας στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων και διαλόγου με τους κατοίκους της περιοχής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ