18.1.2019 12:03

ΛΑΣ: «Να λύσει η Δημοτική Αρχή εδώ και τώρα το πρόβλημα της στέγασης του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Βαρβάσι»

Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου για την εξέλιξη της μη εύρεσης κτιρίου για την στέγαση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της ΔΗΚΕΧ «Νερομπογιές & Νότες».

Απληροφόρητη προσπάθησε να βγάλει η δημοτική αρχή τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, όταν στη συζήτηση του προϋπολογισμού έθεσε τα κτιριακά προβλήματα των Βρεφονηπιακών Σταθμών της ΔΗΚΕΧ και του ΝΠΔΔ Δ. Χίου στο Βαρβάσι. Ωστόσο η πραγματικότητα και οι πράξεις της τη διαψεύδουν, με άμεσους κινδύνους για γονείς, παιδιά και εργαζόμενους. Η παράταξή μας, έχοντας υπόψη την επιστολή των γονέων του 1ου Προτύπου Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Χίου της ΔΗΚΕΧ «Νερομπογιές & Νότες» προς τους εμπλεκόμενους της δημοτικής αρχής, με την οποία εκφράζει την ανησυχία της για την εξέλιξη της μη εύρεσης κτιρίου για τη στέγασή του, αφού τώρα φιλοξενείται στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΝΠΔΔ Δ. Χίου, στο Βαρβάσι, καθώς και τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΝΠΔΔ για το θέμα της μετεγκατάστασης του πρώτου, έχει να επισημάνει τα εξής:

Δυστυχώς οι δημοτικές αρχές -μη εξαιρουμένης  και της σημερινής- εδώ και 13 χρόνια που δημιουργήθηκε το πρόβλημα της μετεγκατάστασης σε άλλο χώρο λόγω φωτιάς στο Βρεφονηπιακό Σταθμό «Νερομπογιές & Νότες», εφάρμοσαν την τακτική του «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», αφού απέφυγαν την εύρεση μιας μόνιμης λύσης στέγασής του.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αντί να θέσει την ωμή πραγματικότητα επί τάπητος και με τους προέδρους των  δημοτικών φορέων ΔΗΚΕΧ και ΝΠΔΔ να εξεύρουν μόνιμη λύση στέγασης του Βρεφονηπιακού Σταθμού αναλώθηκε σε εύκολες (προεκλογικές;) υποσχέσεις προς τους γονείς, χωρίς αντίκρισμα.

Από την άλλη η κυβερνητική απάθεια σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας μεταφέρει οποιαδήποτε χρηματοδοτική υποχρέωση των λαϊκών απαιτήσεων στις καλένδες του ΕΣΠΑ, το Μάιο του 2019.

Μετά από όλα αυτά θεωρούμε σκόπιμο να προτρέψουμε:

  • Να μην πέσουν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό στην παγίδα τον δημοτικών αρχών τέως και νυν που μετατόπισαν τις ευθύνες τους για την εύρεση νέου χώρου σ’ αυτούς.
  • Να μην υποκύψουν οι εργαζόμενοι και των δύο Βρεφονηπιακών Σταθμών στον κοινωνικό αυτοματισμό πού σκοπεύει να μετατρέψει την εργατική αλληλεγγύη, που οφείλουν να έχουν μεταξύ τους, σε μία μάχη επικράτησης και κατακερματισμού του εργατικού τους αγώνα.
  • Να λύσει η δημοτική αρχή, εδώ και τώρα, το πρόβλημα της στέγασης του 1ου Πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού του δήμου, αφού και ακίνητα διαθέτει και τη δυνατότητα κατασκευής ή επισκευής προϋπαρχόντων οικημάτων και μετατροπής τους για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης δομής υπάρχει.
  • Να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων με διεκδίκηση περαιτέρω αύξησης της δυναμικότητας για όλους τους δημοτικούς σταθμούς.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα και την απαίτηση γονέων, εργαζομένων και παιδιών, για σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση με τις απαιτούμενες υποδομές και τα μέσα, που θα αρχίζει από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα φτάνει στο πανεπιστήμιο, αφού η Παιδεία είναι υπόθεση του λαού και μόνο αυτού.

Απαιτούμε να συζητηθεί το θέμα, προ ημερήσιας διάταξης στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο.-

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ