18.4.2022 7:08

Λαϊκή Συσπείρωση : Οίκος Ναύτου-Φάρος που δεν πρέπει να σβήσει

Ως Λαϊκή Συσπείρωση όλα αυτά τα χρόνια στεκόμαστε στο πλάι των ναυτεργατών του νησιού μας, συμπαραστεκόμενοι  τους αγώνες τους, τόσο των συνταξιούχων όσο και των εν ενεργεία ναυτικών και στηρίζουμε με κάθε τρόπο  στα δίκαια αιτήματά τους που αφορούν στις συντάξεις,  στην υγεία , στην ασφάλεια και στην περίθαλψη.

Ειδικά στο θέμα της περίθαλψης  και της στελέχωσης με γιατρούς στον Οίκο Ναύτου, αίτημα διαχρονικό,  από τότε  που όλα τα ταμεία εντάχθηκαν στον  ΕΦΚΑ.

Ο Οίκος Ναύτου,  υπήρξε φάρος  από την στιγμή που ιδρύθηκε  για όλους τους ναυτεργάτες, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε από τα διάφορα νομικά πλαίσια που κατά καιρούς εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις, δεν πρέπει να  σβήσει  ούτε και σήμερα, αλλά να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς  για τους ναυτεργάτες  σε ένα νησί όπως η Χίος, που η οικονομία και η ανάπτυξη της  οφείλεται κυρίως σε αυτούς.  

Σήμερα η ιατροφαρμακευτική κάλυψη και  η  συνταγογράφηση των φαρμάκων αποτελούν Γολγοθά για όλους τους  ασφαλισμένους,  για να εξυπηρετηθούν  στον ΕΦΚΑ.

Το νοσοκομείο και οι υπηρεσίες του είναι ήδη επιβαρυμένο ιδιαίτερα στα χρόνια της πανδημίας που βιώνουμε.

Οι συντάξεις των  ναυτεργατών  καταβαραθρωμένες με τις περικοπές των μνημονίων - και ας έχουν καταβάλλει τις μεγαλύτερες  εισφορές  στα εργασιακά τους χρόνια – αλλά και την εκτόξευση της ακρίβειας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις  υποσχέσεις που κατά καιρούς  έχει δώσει για την στελέχωση με γιατρούς στον Οίκο του Ναύτου, αποδεικνύοντας έμπρακτα  τα οφειλόμενα  σε αυτούς που έχουν δώσει τις ζωές του  για να ζήσει και να αναπτυχθεί τούτος ο τόπος. 

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των απομάχων ναυτεργατών της ΠΕΣΝΑΤ Χίου και  όλων των ναυτεργατικών σωματείων μέχρι να δικαιωθούν .

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ