18.11.2021 13:14

Κοινή έκκληση από τους Δημάρχους Χίου και Ψαρών για τη δημιουργία ΑΟΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Υπάρχουν πολλά χρήματα που δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε εξαιτίας της έλλειψης Τεχνικής Υπηρεσίας», δήλωσε ο Κώστας Βρατσάνος – «Ο ΑΟΤΑ θα δημιουργηθεί», η διαβεβαίωση Κάρμαντζη

Κοινή έκκληση για τη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, απηύθυναν το πρωί της Πέμπτης από το Δημαρχείο Χίου οι Δήμαρχοι Χίου και Ψαρών, Σταμάτης Κάρμαντζης και Κώστας Βρατσάνος αντίστοιχα.

Οι δύο δήμαρχοι, επεσήμαναν τον αναπτυξιακό ρόλο ενός τέτοιου εργαλείου, σημειώνοντας ότι θα δώσει νέα ώθηση στα τρία νησιά της Π.Ε. Χίου ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία θα ανοίξουν προσεχώς στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.

Μάλιστα ο Κώστας Βρατσάνος, επεσήμανε ότι, τα Ψαρά εξαιτίας της έλλειψης Τεχνικής Υπηρεσίας, βρίσκονται σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συντάξουν και να χρηματοδοτήσουν μελέτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες του ακριτικού νησιού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφέρθηκε στον αγώνα του Δήμου Χίου για τη δημιουργία ΑΟΤΑ, μεταφέροντας την πεποίθησή του ότι τελικά θα βρεθεί τρόπος να συσταθεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός παρά τα «μπλόκα» των αντιπολιτεύσεων.

Έπεσαν οι υπογραφές

Οι δύο δήμαρχοι συναντήθηκαν στο  Δημαρχείο Χίου στ ο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης του έργου υποδοχής και διαχείρισης ακάθαρτων ομβρίων και υδροδότηησης, συνολικού προϋπολογισμού 1,58 εκ. ευρώ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ