8.6.2018 12:55

Χρ. Καλογήρου: Πρόταση για ειδική επιτροπή από την ΕΝΠΕ ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) έθεσε το ζήτημα του ρόλου των Ελληνικών Περιφερειών στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Η Περιφερειάρχης καλωσόρισε την πρόταση για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού για την Ελλάδα, αλλά τόνισε την ανάγκη οι Ελληνικές Περιφέρειες να προετοιμαστούν έγκαιρα και κατάλληλα για τη νέα προγραμματική περίοδο, ώστε να μην υπάρξουν κενά στη χρηματοδότηση μεταξύ των δύο περιόδων, αλλά και για να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή τους στη διαδικασία διαπραγμάτευσης που θα εξελίσσεται μέχρι τα μέσα του 2019.

Εστίασε στην τάση υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων σε κεντρικό επίπεδο που φαίνεται να χαρακτηρίζει τη νέα πρόταση της Επιτροπής και στην υποβάθμιση του ρόλου που οι Περιφέρειες θα παίζουν στην υλοποίηση των έργων των διαρθρωτικών ταμείων.

«Η συμμετοχή των Περιφερειών στον σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων για τα διαρθρωτικά ταμεία, αποτελεί εγγύηση για την άμεση εμπλοκή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο», είπε η Χρ. Καλογήρου. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ