11.7.2024 16:25

Ι. Καλτάκης: Επιστολή - παρέμβαση σε Θεοδωρικάκο για την ακρίβεια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Θεοδωρικάκο για το μείζον θέμα της ακρίβειας που ταλανίζει ιδιαίτερα τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας.

Αξιότιμε Υπουργέ,

με την παρούσα επιστολή βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας διαβιβάσω την αγωνία και την δυσκολία των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου σχετικά με την ακρίβεια που μαστίζει ανελέητα τις ακριτικές κοινωνίες μας. 

Όπως σαφώς γνωρίζετε, γενικότερα οι αυξήσεις στα τρόφιμα, στην ενέργεια αλλά και στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν οδηγήσει σε οριακό σημείο την ελληνική οικογένεια και τους πολίτες γενικότερα, οι οποίοι με εξαιρετική δυσκολία αντεπεξέρχονται.

Η κοινωνία του Βορείου Αιγαίου είναι ένας τόπος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι κάτοικοι βιοπορίζονται μέσω των επιχειρήσεων τους, στις οποίες ολοένα και περισσότερο βλέπουν τα λειτουργικά τους έξοδα να αυξάνονται. Η τουριστική περίοδος, όπως όλα δείχνουν, τείνει να μην μπορεί να βελτιώσει την δυσχερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί και αυτό καθώς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι και αυτά εξαιρετικά ακριβά, κάτι που πριν μερικούς μήνες είχα επισημάνει στον Υπουργό Ναυτιλίας, ζητώντας την συμβολή της Κυβέρνησης, χωρίς όμως να λάβω ουδεμία απάντηση. 

Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι τα νησιά μας δεν πρέπει να γίνονται πόλος έλξης μόνο σε προεκλογικές περιόδους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρόσφατες ευρωεκλογές, που οι επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών δεν ήταν αρκετές να προσδώσουν λύσεις σε ουσιώδη ζητήματα. 

Δυστυχώς «το τέρας» της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας ορισμένων στις πλάτες των μικρομεσαίων πολιτών είναι εδώ πιο ισχυρό από ποτέ. Παρακαλώ πολύ όπως μεριμνήσετε και προβείτε σε ενέργειες σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να μπορέσουμε συλλογικά όλοι μαζί να προστατεύσουμε τους πολίτες των μικρών ακριτικών μας κοινωνιών.

Με εκτίμηση, 

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου 

Ιωάννης Καλτάκης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ