3.11.2021 14:30

"Επικίνδυνα τετελεσμένα πίσω από τον ΑΟΤΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινή ανακοίνωση από αντιπολιτεύσεις και ανεξάρτητους Συμβούλους τη στιγμή που τα φώτα πέφτουν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινή ανακοίνωση με αφορμή την πρόθεση του Δήμου Χίου να προχωρήσει στον ορισμό εκπροσώπων στον ΑΟΤΑ, μέσα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου, εξέδωσαν οι αντιπολιτεύσεις και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. 

"Διατηρώντας τις απόψεις μας ως προς τον ΑΟΤΑ, καταδικάζουμε τις ανεύθυνες ενέργειες της δημοτικής αρχής να περάσει πάση θυσία τον ΑΟΤΑ, που είναι για αυτήν βασικός ρουσφετολογικός πυλώνας, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια το δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα προσπαθεί μέσω της οικονομικής επιτροπής να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Ενώ με την αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων δεν έγινε η προβλεπόμενη από το νόμο συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ορισμό εκπροσώπων του δήμου στην Γ.Σ. του ΑΟΤΑ, η δημοτική αρχή επιχειρεί μια πρωτοφανή για την τοπική αυτοδιοίκηση πράξη:

Αποπειράται να εκδώσει απόφαση της οικονομικής επιτροπής που να μεταβιβάζει στον δήμαρχο αρμοδιότητα που ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο βάσει νόμου. Έτσι παρασύρει όλους όσοι ψηφίσουν σήμερα σε βαρύτατη πράξη και τον Δήμο Χίου σε μια περιπέτεια που θα κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των πολιτών της Χίου. Η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος, που φαλκιδεύουν την διαδικασία, παρουσιάζοντας, ως γενόμενο το δημοτικό συμβούλιο, που δεν έλαβε χώρα λόγω έλλειψης απαρτίας, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για οτιδήποτε ακολουθήσει σχετικά με την καρικατούρα του ΑΟΤΑ που θέλουν να στήσουν", αναφέρουν. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ