15.11.2023 14:54

Έγκριση της μίσθωσης για το Ειδικό Σχολείο Χίου αλλά με προβληματισμούς και ερωτηματικά – Βίντεο

Το ακίνητο το οποίο μίσθωσε ο Δήμος Χίου βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για το ιδιοκτησιακό του καθεστώς

Έντονος προβληματισμός για την εξέλιξη της μίσθωσης του ακινήτου που προορίζεται για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου Χίου, επικράτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου, καθώς όπως αποκαλύφθηκε, για το συγκεκριμένο ακίνητο υπάρχει δικαστική διαμάχη για τον τρόπο απόκτησής του μεταξύ προηγουμένων και τωρινών ιδιοκτητών.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Κώστας Βεργίνας, η δικαστική διαμάχη για το αν ο πλειστηριασμός του ακινήτου, που ανήκε στους ιδιοκτήτες της φαρμακαποθήκης ακολουθήθηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ουδεμία επίπτωση έχει στη σύμβαση μίσθωσης που υπογράφει ο Δήμος Χίου, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη δικαστική διαμάχη μπορεί να κρατήσει ακόμα και μία 10ετία, όταν ο Δήμος Χίου θα έχει απομακρυνθεί από το ακίνητο.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο Δήμος Χίου για 6 χρόνια- μέχρι δηλαδή να ανεγερθεί το νέο Ειδικό Σχολείο- θα καταβάλει μηνιαίως το ποσό των 7.500 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες του κτιρίου να αναλαμβάνουν εκείνοι το κόστος διαμόρφωσης σε σχολείο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο, ποσό μπορεί να ξεπεράσει και τις 100.000 ευρώ.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ