8.2.2024 13:55

«Διάλογος με το Υπ. Μετανάστευσης αλλά στη βάση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου» - Βίντεο

«Έχουμε πάρει εντολή από τον λαό να στηρίξουμε αυτή τη θέση», δήλωση του Γιάννη Μαλαφή

Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, η οποία προβλέπει τη λειτουργία μίας μόνο δομής στη Χίο, περιορισμένης χωρητικότητας και μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση, έθεσε ως βάση για οποιαδήποτε συζήτηση με το Υπουργείο Μετανάστευσης, ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, στον απόηχο της παράτασης λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ. μέχρι 31.12.2024.

Ο κ. Μαλαφής χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση ως «ίζημα του «θέλω» της κοινωνίας της Χίου για το μεταναστευτικό» και προσέθεσε ότι η δημοτική αρχή έχει λάβει εντολή από τον λαό να στηρίξει τη συγκεκριμένη θέση.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τις επιπτώσεις από το μεταναστευτικό στο νησί μας. Ο διάλογος μόνο καλό κάνει αρκεί όλοι να είναι πιο ώριμοι σε σχέση με 1 χρόνο πριν», ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι ανοιχτός για συζήτηση του θέματος εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ