24.9.2018 12:18

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ. Καραμανής λειτουργεί θεωρώντας τον Δήμο «μαγαζάκι» του»

Πολλαπλή κριτική από τον συνδυασμό Λαμπρινούδη για τα "ξένα κόλυβα" Καραμανή και τον διπλό ρόλο της Δικηγόρου του Δήμου

Οξεία κριτική στον Αντιδήμαρχο Γ. Καραμανή ασκεί μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε με αποδέκτες τα τοπικά ΜΜΕ, ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» του Π. Λαμπρινούδη.

Σε αυτή σημειώνει ότι ο αντιδήμαρχος αγνοεί τους νόμους και τα θεσμικά όργανα για ίδιον όφελος ενώ διατυπώνει ερωτηματικά για τις ενέργειες του ίδιου λέγοντας ότι «δεν γνωρίζει κανείς τίποτα, ούτε στη Μονομετοχική στην οποία προΐσταται ούτε και στο Δημοτικό Συμβούλιο». 

Παράλληλα ο συνδυασμός Λαμπρινούδη αναφέρεται και στα όσα αποκάλυψε η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα για τον ταυτόχρονο ρόλο της Δικηγόρου του Δήμου Ε. Μονιού η οποία από τη μία εμφανίζεται- σύμφωνα με έγγραφα στη «Διαύγεια»- να κατέχει έμμισθη θέση στην Υπ. Ασύλου του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και από την άλλη να καλείται να υπερασπίσει τις θέσεις του Δήμου εναντίον του Υπουργείου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού Λαμπρινούδη:

«Με έκπληξη και προβληματισμό παρακολουθεί η τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα όσα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας από τοπικό ΜΜΕ (Πολίτης) σχετικά με τις δραστηριότητες τόσο του Αντιδημάρχου κ.Καραμανή όσο και για τον ρόλο στο μεταναστευτικό πρόβλημα της Δικηγόρου-Νομικής Συμβούλου του Δήμου Κας Μονιού που ανέδειξε η «Παγχιακή Επιτροπή». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κος Καραμανής λειτουργεί θεωρώντας τον Δήμο «μαγαζάκι» του, αγνοώντας νόμους και θεσμικά όργανα για ιδίον ώφελος. 
Δεν μπορεί να μοιράζει περιουσιακά στοιχεία του Δήμου (άραγε με ποιες αποφάσεις τα διαχειρίζεται αυτά ο Δήμος) κατά το δοκούν, χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα ούτε στη μονομετοχική στην οποία προϊσταται ούτε και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Γνωρίζει ο Δήμαρχος για τις ενέργειες του Αντιδημάρχου του; Αν ΝΑΙ τότε τίθεται μέγα ηθικό θέμα και για τον ίδιο τον Δήμαρχο.
Πώς μπορεί κάποιος να είναι και Νομικός Σύμβουλος Δήμου και ταυτόχρονα της Ύπατης Αρμοστίας και κατ’επέκταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και να πληρώνεται και από τους δυο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα ποίου, όταν αυτά συγκρούονται;
Θα πρέπει να διερευνηθεί αν ισχύει κάτι τέτοιο το οποίο είναι ασυμβίβαστο και ηθικά κατακριτέο. Αν τα παραπάνω ισχύουν τότε το λιγότερο που έχουν να κάνουν  Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος είναι να παραιτηθούν. Σε κάθε περίπτωση ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πέσει άπλετο φως στο «Βασίλειο της Δανιμαρκείας».
Αποδικνύεται περίτρανα ότι ο διαχρονικός και συνεχής εγκλωβισμός της Δημοτικής Αρχής Βουρνού με το μεταναστευτικό συνεχίζει να δημιουργεί αδιέξοδα για τους πολίτες της Χίου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ