9.5.2020 9:48

ΒΙΝΤΕΟ- Ομόφωνα υιοθέτησε το ψήφισμα των 1.044 το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου που συνεδρίασε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκε το ψήφισμα των 1.044 κατοίκων και των επιχειρηματιών του Καρφά, της Αγίας Ερμιόνης, του Μέγα Λιμνιώνα αλλά και του Κάμπου, μέσα από το οποίο εκφράστηκαν όχι μόνο η αντίθεσή τους για την δομή καραντίνας αλλά και ο φόβος τους για μετεξέλιξη της συγκεκριμένης δομής σε άλλου είδους δομή, παρότι η Υπηρεσία Ασύλου μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτίριο στην ίδια περιοχή.

Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για ακαταλληλότητα του κτιρίου, σημειώνοντας ότι αυτό περιγράφεται και μέσα από τη θέση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου ενώ σημείωσαν ότι σύμφωνα με το ΣΧΟΑΠ του Αγίου Μηνά, το εν λόγω κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγκεκριμένη χρήση.

Τέλος εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι προβλέπεται από το συμφωνητικό η δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης κάτι που όπως εξήγησαν δημιουργεί ερωτηματικά αφού η πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την οποία επεσήμαναν ότι η Κυβέρνηση την αγνοεί επιδεικτικά, κάνει λόγο για χώρο με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.

Το ψήφισμα των κατοίκων του Καρφά υιοθετήθηκε μετά από 2 ώρες διεξοδικής συζήτησης από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ