Αυτοδιοίκηση

16/10/18 13:57

τελ. ενημ.: 16/10/18 13:59

Αύριο το θεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για το μεταναστευτικό

Αναμένεται μαραθώνια συνεδρίαση με σχεδόν το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων να ζητούν τοποθέτηση

Με την επιβεβαιωμένη παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα θα συνεδριάσει στις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημοτικό Μέγαρο της οδού Δημοκρατίας το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Από το σύνολο των φορέων που έχουν προσκληθεί έχουν ζητήσει να τοποθετηθούν σχεδόν όλοι, εκτός 3 φορέων που δεν έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής.

Όπως εξήγησε στον «π» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Γεωργιάδης η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι στη βάση των προηγούμενων θεματικών συμβουλίων.

Αυτό σημαίνει ότι ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα έχει χρόνο ώστε αρχικά να ενημερώσει και στη συνέχεια να απαντήσει σε ερωτήματα πολιτών και δημοτικών συμβούλων.

Επιπλέον, με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό προβλέπεται ότι σε εκπροσώπους φορέων και συλλόγων θα δοθούν 5 λεπτά τοποθέτησης ενώ σε πολίτες που τυχόν ζητήσουν να παρέμβουν περί τα 2 λεπτά τοποθέτησης.

«Όλα αυτά βέβαια είναι σε συνάρτηση της τελικής εικόνας την οποία θα έχουμε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης το πρωί της Τετάρτης», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Δείτε επίσης