3.3.2022 16:06

«Αφημένα στην τύχη τους και πάλι τα σχολεία από τη Δημοτική Αρχή»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου

Αέρας κοπανιστός για άλλη μια φορά οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής και του ίδιου του δημάρχου, ότι θα στηρίξουν τα σχολεία της α/μιας και β/μιας εκπαίδευσης .

Χωρίς πετρέλαιο και πάλι μια σειρά σχολεία , εμπαιγμός τα χρήματα που εκταμίευσαν στην οικονομική επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που για πολλοστή φορά υπολείπονται από τις ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μάσκες είναι 6000 και οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων 8000.Η Δημοτική αρχή όμως θεωρεί ότι δεν μπορούν να δοθούν μάσκες σε όλα τα παιδιά και οι απαντήσεις τους σε αυτό «το γιατί» αγγίζουν τα όρια του ευτράπελου κάνοντας διαχωρισμούς μεταξύ των μαθητών όταν η ασφάλεια που απαιτεί το σχολείο πρέπει να είναι ίδια για όλους.

Τα λένε αυτά και δεν ντρέπονται!!! Τα λένε την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δοθούν 50000 ευρώ. Μετατρέπουν την προστασία των παιδιών μας και τη υγεία τους σε μέσο κοινωνικού αυτοματισμού, αυτοί που υπηρετούν πιστά τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ που χαρατσώνουν ασύστολα του δημότες , που έχουν κάνει την αδιαφάνεια και το ρουσφέτι το μοναδικό εργαλείο λειτουργίας του δήμου.

Μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής τους, στους κουτοπόνηρους εκβιασμούς για να περάσουν την αντιλαϊκή λογική τους με τον Αναπτυξιακό οργανισμό, θα προτείνουν , επί της ουσίας θα επιβάλλουν, στους δ/ντες των σχολείων να πληρώσουν από τα αποθεματικά των ταμείων τους.

Επιτέλους ο κατήφορος αυτής της πολιτικής πρέπει να σταματήσει!

  • Να αγοραστεί άμεσα το πετρέλαιο από τα αποθεματικά των σχολικών επιτροπών και να αντιλογιστούν στο επόμενο διάστημα τα χρήματα από το δήμο
  • Να εφαρμοστούν στο ακέραιο οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τα σχολεία τόσο οι παλιές όσο και η πρόσφατη για την πανδημία με την εκταμίευση των 50000 ευρώ.

Επαίτες οι εκπαιδευτικοί , μαθητές και γονείς δε θα γίνουν για τα αυτονόητα, επειδή έτσι το θέλει η δημοτική αρχή. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ