Αθλητισμός

28/7/17 13:31

τελ. ενημ.: 28/7/17 13:32

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον διάπλου Αγ. Ειρήνη- Αγ. Στέφανος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 1 ναυτικό μίλι προς τιμήν του Αγ. Στεφάνου της Ελάτας

Ιδιαίτερα θερμά υποδέχθηκε ο αθλητικός - και όχι μόνο - κόσμος του νησιού την διοργάνωση του Διάπλου Ανοικτής Θάλασσας που διοργανώνεται προς τιμήν του Αγ. Στεφάνου της Ελάτας, με πρωτοβουλία του χωριού και του Βασίλη Κοκκαλιάδη.

Η κολυμβητική διαδρομή ξεκινά από το λιμάνι της Αγ. Ειρήνης στην Ελάτα και ολοκληρώνεται στο νησί του Αγ. Στεφάνου. Η διοργάνωση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα με αφορμή την ανακομιδή των λειψάνων του Αγ. Στεφάνου, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται εσπερινή λειτουργία και παραδοσιακό πανηγύρι στο νησί.

Στόχος των διοργανωτών είναι η στροφή του κόσμου σε αθλητικές δραστηριότητες που προάγουν το σώμα και το πνεύμα αλλά και η εξωστρέφεια του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού στη Χίο.

Ο κάθε κολυμβητής συμμετέχει στο Chios open water swimming με απόλυτα προσωπική ευθύνη και έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν την ικανότητα του να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες.

Στον διάπλου:

- μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου.

- επιτρέπεται η χρήση βατραχοπέδιλων για όσους το επιθυμούν.

- ο κάθε κολυμβητής θα πρέπει να έχει τα ρούχα του σε ένα σακίδιο, το οποίο θα δώσει στον υπεύθυνο μεταφοράς στο νησί του Αγ. Στεφάνου. Το σακίδιο θα παραδοθεί στον κολυμβητή με την ολοκλήρωση της διαδρομής.

Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων θα υπάρχουν ναυαγοσώστες και συνοδεία βάρκας καθ’όλη την διάρκεια της κολυμβητικής διαδρομής.

Η προσέλευση των αθλητών θα ξεκινήσει στις 18.00 ενώ στις 19.00 θα δοθεί το σήμα της εκκίνησης.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση