23.8.2017 15:22

Ο 6ος ημιμαραθώνιος της Χίου κατακτά Ευρώπη και Ασία

Συμμετοχές από το Κιργιστάν, τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί την κορυφαία αθλητική διοργάνωση της Χίου. Η φετινή χρονιά αποτελεί για τον Ημιμαραθώνιο του Chios Running σημείο ορόσημο αφού για πρώτη φορά οι συμμετοχές αναμένεται να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν το όριο των 1.000 αθλητών.

3.500 επισκέπτες στη Χίο

Τη σταθερή ανοδική πορεία επιβεβαίωσαν και στα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές. Μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν δηλώσει συμμετοχή 816 άτομα, αριθμός που αναμένεται να φθάσει τους 1.000 μέχρι το Σαββατοκύριακο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μαζί με τα μέλη των οικογενειών των αθλητών ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών ανέρχεται σε 3.500 άτομα, με την πλειονότητα αυτών να έχουν κλείσει από 3 έως 5 διανυκτερεύσεις στο νησί.

Συμμετοχές από όλο τον κόσμο

Αναφερόμενος στις φετινές συμμετοχές των αθλητών, η ψυχή της διοργάνωσης ο Μιχάλης Συμιριώτης, σημείωσε ότι προέρχονται από 19 χώρες όλου του κόσμου με χαρακτηριστικότερη η συμμετοχή ενός ατόμου από το Κιργιστάν. Στη φετινή διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν.

«Για πρώτη χρονιά το 50% των επισκεπτών προέρχεται από την Ελλάδα, το 35% από χώρες του εξωτερικού (20% από την Τουρκία) και το 15% από τη Χίο. Επιτέλους σταδιακά σηκωνόμαστε από τον καναπέ μας και στηρίζουμε τον ημιμαραθώνιο. Αυτή η διοργάνωση δεν είναι για πρωταθλητές, είναι για τον απλό κόσμο τον οποίο προτρέπουμε να υιοθετήσει το περπάτημα και το τρέξιμο ως τρόπο ζωής», ανέφερε ο κ. Συμιριώτης.   

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ