31.8.2017 15:45

Η μοίρα του νησιώτικου ποδοσφαίρου χτύπησε και την καλονη

• ΜΝΗΜΕΣ ... ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΥ στην ομάδα – θαύμα της Μυτιλήνης.

Η Καλλονή αποτελεί παρελθόν. Το άδοξο τέλος της ήρθε πιο γρήγορα από όσο ακόμη και οι γνώστες των ποδοσφαιρικών δρώμενων θα περίμεναν, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την άνοδο που είχε σε τοπικό επίπεδο η ομάδα του Βαρβασιακού, όταν έφτασε στην Γ’ Εθνική με μεγάλη φιλοδοξία, αλλά τελικά το εγχείρημα κατέρρευσε.

Στη Λέσβο βέβαια η Καλλονή είχε ανέβει όλα τα επίπεδα. Στη Super League διέγραψε αρχικά μία καλή πορεία, όμως προφανώς οι πόροι και οι διασυνδέσεις δεν έφταναν για να μπορέσει να διατηρηθεί. Διοικητικά προβλήματα, έλλειψη χρημάτων, ανταγωνισμός και γκρίνια, διέλυσαν και αυτή την προσπάθεια, που ως πριν ένα χρόνο έδειχνε υπόδειγμα σε νησιωτικό επίπεδο.

Όπως παντού έτσι και στην περίπτωση της Καλλονής υπήρχε ένας παράγοντας με οικονομική επιφάνεια που έριξε χρήμα και έκανε πραγματικότητα τα όνειρα.

Όμως τη στιγμή που οι κοινωνίες και οι αρχές θα έπρεπε να βάζουν πλάτη για να υπάρξει συνέχεια, όλα αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες....

Σήμερα η Καλλονή εξετάζει τη διατήρηση των Ακαδημιών της και μόνο, παράλληλα με τη δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα προσπαθήσει να καταγράψει νέα πορεία. Μέχρι τότε, οι αγωγές, τα χρέη και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η μαγική επταετία που παρουσίασε η ομάδα της γειτονικής Λέσβου σταματάει εδώ, όπως είχαν σταματήσει και αντίστοιχες προσπάθειες των ομάδων της Χίου στο ποδόσφαιρο να τα καταφέρουν. Η κατάληξη, τελικά, είναι παντού η ίδια ...

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ