27.5.2021 15:40

Ένα ποδηλατικό πάρκο για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας

Στόχος η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Σκλαβιών

Τα παρθένα μονοπάτια των Σκλαβιών σχεδιάζει να αξιοποιήσει το γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χίου σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Αφορμή στάθηκε ο πρώτος αγώνας του Chios Enduro MTB 100 που θα διεξαχθεί την Κυριακή πρωί στην περιοχή των Σκλαβιών. Στο συγκεκριμένο αγώνα θα λάβουν μέρος περίπου 100 ποδηλάτες από την Ελλάδα.

Η παραπάνω πρωτοβουλία οδήγησε τον Δήμο να αξιοποιήσει τα συγκεκριμένα μονοπάτια που άνοιξαν ντόπιοι της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στον «π» ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κ. Βεργίνας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων «Δάφνη». Το παραπάνω Δίκτυο θα εντοπίσει τα μονοπάτια ενώ σε επόμενο στάδιο ο Δήμος θα ζητήσει και τις αντίστοιχες άδειες από τη Δασική Υπηρεσία.

Το ποδηλατικό πάρκο σχεδιάζεται να είναι ανάμεσα στο Φράγμα Ζυφιά και του Προφήτη Ηλία στο Θολόποτάμι. Σημαντική είναι και η ιδιαιτερότητα των μονοπατιών καθώς εκτός από ορεινά δεν αποτελούν πεζοπορικές διαδρομές.

Ταυτόχρονα εκτός από την προσέλκυση ποδηλατών που αγαπούν την ορεινή ποδηλασία η δημιουργία του ανοιχτού πάρκου θα οδηγήσει και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ