16.3.2017 10:52

Το δυσκολότερο Brevet 400km έγινε στη Χίο!

Στην Χίο διεξήχθη το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 το μεγαλύτερο Brevet  (το 11ο απο το 2010) που έχει οργανωθεί στο νησί μας!! Ένας απαιτητικός αγώνας αντοχής 400 χιλιομέτρων ο οποίος περνάει σχεδόν από όλους τους δρόμους κ χωριά της Χίου!!!Τα δε υψομετρικά του αγώνα???8.500…..λίγα μέτρα κάτω από την κορυφή του κόσμου..το Έβερεστ!!!
Αντάξιο της σχέσης χιλιομέτρων-υψομετρικών, δεν έχει οργανωθεί ποτέ στο πανελλήνιο!!!Ευτυχώς το οδικό τερέν του νησιού μας προσφέρετε για τέτοιες ποδηλατικές προκλήσεις!!!
Το συγκεκριμένο 11ο Brevet το εκκινησαν μια εβδομάδα νωρίτερα, με σχετικά καλό καιρό, ο Πάνος Βασιλείου και ο Γιώργος Πατεριμός οι οποίοι το ολοκλήρωσαν μετά από 26 ώρες περίπου!!!!
 
Το ραντεβού είχε δοθεί στις 05:00 στην κεντρική πλατεία και συγκεκριμένα στον φούρνο του Μαϊστράλη. Σε αυτό δώσανε παρόν 11 ποδηλάτες από την Αθήνα, Σπάρτη, Καρδίτσα, Σάμο κ φυσικά από την Χίο!
Η εκκίνηση δόθηκε μαζί με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου, στις 06:00 ώρα. Τα πρώτα χιλιόμετρα ήταν χαλαρά και είχαν θέα τις όμορφες παραλίες του νησιού μας!!
Οι πρώτες ανηφόρες που βρήκαν οι αθλητές με κατεύθυνση την Καλλιμασιά συνάντησαν την πρώτη του δυσάρεστη έκπληξη…ξεκίνησε το ψιλόβροχο το οποίο το είχαν μαζί τους παρέα…άλλες φορές με χαμηλή συχνότητα και άλλες με υψηλή… σε όλο το διάστημα που αυτοί περνούσαν από τα χωριά Νενητα, Βουνό, Κωμη, Εμπορειός (control διέλευσης), Πυργί, λιμένας Μεστών (control τροφοδοσίας).
Στο λιμάνι ευτυχώς σταμάτησε η βροχή και αποκαλύφθηκε ο ήλιος πίσω από την πυκνή νεφωση, ο οποίος προσπάθησε να στεγνώσει τα ρούχα και τα σώματα των ποδηλάτων.
Αφού γέμισαν τα παγουρια με νερό και τα στομάχια τους με τροφή από το control ξεκίνησαν προς βορά. Τα χιλιόμετρα από τον λιμένα έως την Ελάτα ήταν σε ένα κάκιστο οδικό δίκτυο, ένα οδόστρωμα σε πλήρη διάλυση γεμάτο λακκούβες και χώματα, ευτυχώς πέρασαν οι ποδηλάτες με μόνο τρία σκασμένα ελαστικά!!!
Αφού οι ποδηλάτες καμάρωσαν τις βιγλες, παραλίες κ κάνανε μερικούς ελιγμούς ανάμεσα στα ελεύθερα ζωάκια (αγελάδες κ κατσίκια) της δυτικής Χίου φτάσανε στην Βολισο με άμεσο προορισμό την Αμανή κ τα χωριά της!!
Στα Κουρουνια μετά από 125 χλμ κ 2500 υψομετρικά ήταν το επόμενο κοντρόλ τροφοδοσίας, το οποίο περιλάμβανε πολλές πολλές θερμίδες!!
Η διαδρομή πλέον ήταν προς την Χίο από το ίδιο δρομολόγιο!!
Δυστυχώς στο ύψος της παραλίας της Αγίας Ειρήνης Ελάτας εγκατέλειψε ο πρώτος ποδηλάτης, για τους λόγους αναφέρθηκαν πριν, με σπασμένο τροχό!
Στην Ελάτα ο Ευρυσθεας περίμενε υπομονετικά με πλούσια εδέσματα τους 10 αθλητές που είχαν απομείνει!!
Δυστυχώς και πάλι όμως στα Νένητα ο καιρός είπε να αλλάξει και πάλι τους κανόνες του, η βροχή ήταν και πάλι παρών!
Στην Χίο μετά από 280 χιλιόμετρα σταμάτησαν για ένα κερασμένο εσπρέσο και λίγες γλυκές θερμίδες στο Παγωτομανια του Σιδερή Φραγκομίχαλου!
Η ώρα ήταν ήδη 21:00
Παρέα πλέον με την βροχή ήταν και ο ενισχυμένος βοριάς (5-6 Bf)
Στην πόλη εγκατέλειψαν άλλοι 3 ποδηλάτες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τα υπόλοιπα χλμ με αυτές τις συνισταμένες!
Οι 7 πλέον ξεκίνησαν προς το πελινναιον όπου θα κάνανε το γύρο του υψηλότερου βουνού του νησιού!!
Στο χωριό Πυτιος τους περίμενε ο Κώστας κ η Στέλλα με νερά, τσουρεκακια και ένα ταψί ζεστό παστίτσιο το οποίο φυσικά κ έγινε ανάρπαστο!!
Δυστυχώς η βροχή, ο αέρας και η ομίχλη έκανε την νύχτα άγρια και επικίνδυνη.
Οι ριπες του βοριά μαζί με την βροχή έκανε να νιώθουν οι ποδηλάτες ότι τους πετάνε κουβάδες με νερό.
Όλο το δρομολόγιο που περνάει από τα χωριά Διευχά, Κηπουριές κ Φυτά έγινε με χαμηλές ταχύτητες γιατί πλέον είχε ενισχυθεί ο συνδυασμός βοριάς-βροχη, ενώ από τα Καμπια κ μετά εμφανίστηκε κ η ομίχλη!
Στο χωριό Βίκυ μετά από 320 χλμ κ 6800 υψομετρικά οι 7 ποδηλάτες αποφάσισαν να σταματήσουν σε ένα κλωβό στάσης λεωφορείου ώστε να προστατευθούν από την κακοκαιρία, περίμεναν σχεδόν μισή ώρα μήπως κοπάσει το φαινόμενο, αλλά μάταια!
Τα κορμιά τους όπως είναι λογικό άρχισαν παγώνουν, τελικά μετά από κοινή τους απόφαση εγκατέλειψαν.
Πήραν τηλέφωνο τον υπεύθυνο οργάνωσης του Brevet ο οποίος μετέβη με άλλα δύο αυτοκίνητα στις 04:00 για την μεταφορά των αθλητών κ ποδηλάτων προς την Χίο.
Δυστυχώς το δυσκολότερο Brevet που έχει διοργανωθεί στην επικράτεια είχε ακόμα μια πρωτοτυπία, εγκατέλειψαν και οι 11 ποδηλάτες που λάβανε μέρος!
Για την ιστορία τερμάτισαν το Brevet o Πάνος Βασιλείου σε 26 ώρες κ 20λεπτά κ ο Γιώργος Πατεριμός σε 25 ώρες κ 40 λεπτά, ενώ εγκατέλειψαν ο Σιδερής Παπασταματίου (σπασμένος τροχός), Αλέξης Πρινιάς, Νίκος Βορριάς, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Λεωνίδας Μαθιούδης , Γιάννης Τζιβιέρης, Στέλιος Κερκετζές, Αγησίλαος Λαμπρόπουλος, Μπάμπης Ελευθερίου, Ηλίας Γεμελος, Ορέστης Καπετανόπουλος.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδια μας  για την ενισχυμένη τροφοδοσία που συνέβαλαν οι παρακάτω χορηγοί
Μαϊστράλης Δημήτριος κ υιοί, Chios Techno Moto, Πυξίδα και μαγιό-ρούχα Αφροδίτη.
Ραντεβού πλέον για το συγκεκριμένο Brevet το 2019.
 

https://www.facebook.com/giorgos.paterimos/videos/10208975542005859/

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ