22.4.2017 14:23

"Αργυρός" ο Χιώτης αθλητής Μαρίνος Γωνιάς

Τη 2η θέση στους Ευρωπαϊκούς αγώνες  Μπότσια boccia που διεξήχθησαν στην Ισπανία, κατέκτησε ο Μαρίνος Γωνιάς, με καταγωγή από τις Τρύπες της Χίου.  Ο Μαρίνος κατόρθωσε να διακριθεί ανάμεσα σε δεκάδες ευρωπαίους αθλητές και να λάβει το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία  bc4 στο boccia. « Συμμετείχαμε 6 συνολικά αθλητές από την Ελλάδα σε διάφορες κατηγορίες. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και πλέον στοχεύω σε νέες διακρίσεις», αναφέρει στον «π» ο 20χρονος Μαρίνος Γωνιάς, μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Η ενασχόλησή του με το άθλημα ξεκίνησε τυχαία πριν από πέντε περίπου χρόνια και μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό πανελλήνιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις. « Ξεκίνησα το Μπότσια ερασιτεχνικά για να δοκιμάσω αν μου αρέσει και τελικά κόλλησα. Πέρσι βγήκα πρώτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και πρόπερσι δεύτερος. Το ευρωπαϊκό μετάλλιο που πήρα φέτος έρχεται ως επιβράβευση των κόπων μου και των προσπαθειών μου και το αφιερώνω στη μανούλα μου που πάντα στέκεται δίπλα μου», τονίζει ο Μαρίνος Γωνιάς.

Ο Μαρίνος έχει καταγωγή από τις Τρύπες της Χίου , είναι εγγονός του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Αμανής Μαρίνου Γωνιά και τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής του τα έχει περάσει στις Τρύπες.

 Άθλημα υψηλών δυνατοτήτων το Μπότσια

Το Μπότσια( boccia)  είναι ένα παραολυμπιακό άθλημα που παίζεται είτε ατομικά, είτε σε ζευγάρια, είτε σε ομάδες των τριών ατόμων.   Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ρίξουν οι παίκτες την πλαστική μπάλα τους (χρώματος κόκκινου ή μπλε) όσο πιο κοντά μπορούν στη λευκή μπάλα - στόχο που καλείται "jack". Η λευκή μπάλα ρίχνεται πρώτη, ενώ στη συνέχεια οι ομάδες ρίχνουν εναλλάξ τις μπάλες τους. Οι μπάλες προωθούνται με τα χέρια, τα πόδια, ή -εάν η αναπηρία του συμμετέχοντα είναι σοβαρή- με μία βοηθητική συσκευή. Στο τέλος του κάθε γύρου, ο διαιτητής μετράει την απόσταση που έχουν οι μπάλες των ομάδων από τη μπάλα - στόχο και δίνει ένα βαθμό για κάθε μπάλα που είναι πιο κοντά στη μπάλα στόχο από τη κοντινότερη μπάλα του αντιπάλου. Η ομάδα ή παίκτης με την υψηλότερη βαθμολογία είναι νικητής στο τέλος του αγώνα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ