16.1.2022 19:18

Ομιλία στο Ομήρειο από τη μία, αυτοκινητοπομπή πέριξ του Κήπου από την άλλη

Ανεβαίνει και πάλι το πολιτικό θερμόμετρο σε τοπικό επίπεδο, με αφορμή τη σημερινή παρουσία και ομιλία του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη στο Ομήρειο στις 17:00 της Δευτέρας.

Μέσα από την ομιλία, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, ο Υπουργός Μετανάστευσης θα επιχειρήσει να αποδομήσει το επιχείρημα ότι όλη η Χίος είναι αντίθετη με τη δημιουργία δομής.

Προς αυτή την κατεύθυνση όλες τις τελευταίες ώρες, γίνεται κινητοποίηση από το γραφείο του, προκειμένου να υπάρξει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου στο Ομήρειο, προκειμένου να δοθεί το μήνυμα ότι υπάρχει εκλογική βάση που στηρίζει τις κινήσεις του ίδιου κι εμπιστεύεται την πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Ειρηνική αυτοκινητοπομπή με επίκεντρο το Ομήρειο

Στον αντίποδα, η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων του νησιού, θέλοντας να δώσει σαφές μήνυμα ότι το εγχείρημα της δημιουργίας δομής στη Χίο, δεν πρόκειται να περάσει χωρίς τη συγκατάθεση της πλειονότητας του χιώτικου λαού, διοργανώνει αυτοκινητοπομπή με επίκεντρο το Ομήρειο.

Αναλυτικά το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρει:

«Συμμετέχουμε στην αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο 17/1/2022 για να διαδηλώσουμε ειρηνικά ,την αντίθεση μας ,την αντίθεση όλου του Χιώτικου λαού στην πολιτική της κυβέρνησης για την κατασκευή υπερδομών στα νησιά.

Διαδηλώνουμε ειρηνικά χωρίς εντάσεις ,ακολουθώντας τις οδηγίες των μελών της συντονιστικής επιτροπής, σεβόμενοι τις υποδείξεις της τροχαίας.

Προγραμμα αυτοκινητοπομπής:

15.15 από Λαγκάδα

15.30 από Συκιαδα

16.15 από Δασκαλοπετρα

16.30 από Τάγμα

Τα αυτοκίνητα της πόλης μπαίνουν από την ιχθυόσκαλα στην πομπή στις 16.45

Η ώρα αφορά στην έναρξη εκκίνησης των αυτοκινήτων, άρα όλοι πρέπει να είμαστε νωρίτερα στα σημεία εκκίνησης.

Η πομπή αφού φτάσει στην πλατεία θα κατευθυνθεί προς το λιμάνι νότια , μέχρι το ξενοδοχείο Χανδρής όπου θα γίνει αναστροφή ,κατόπιν η διαδρομή που θα ακολουθήσει θα είναι λιμάνι-οδός Κανάρη ,γύρος του δημοτικού κήπου, επανάληψη της διαδρομής προς ξενοδοχείο Χανδρης ,ξανά πίσω άλλος ένας γύρος του δημοτικού κήπου και τελική αποχώρηση προς διάφορες κατευθύνσεις από την νησίδα στον πλάτανο της πλατείας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ