ΥΓΕΙΑ

30.9.2019 11:13

Θεωρητικά και βιωματικά σεμινάρια ενηλίκων από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Η Ζέτα Σταματελοπούλου, ψυχολόγος του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, μιλάει στον «π» για την αναγκαιότητα της ψυχικής μας υγείας, για τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται κάθε μήνα στο BookCafé και στον χώρο που στεγάζεται το Κέντρο, καθώς και για τους φετινούς θεματικούς κύκλους.

Έχουμε μάθει να φροντίζουμε το σώμα μας και να αποζητούμε πάντα την καλύτερη εκδοχή του. Γυμναζόμαστε, ακολουθούμε υγιεινούς τρόπους διατροφής, ενυδατωνόμαστε και γενικότερα προσέχουμε αρκετά το σώμα μας και τις αποδώσεις του. Όμως δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο για την ψυχή μας, παραμερίζοντας τις ανάγκες της και αμελώντας πολλές φορές την προστασία της. Η κ. Σταματελοπούλου εξηγεί ότι όπως ακριβώς ενδιαφερόμαστε για το σώμα μας, θα έπρεπε να ενδιαφερόμαστε και για  την ψυχή μας, καθώς τα πάντα που βιώνουμε καθημερινά πηγάζουν από αυτή. Αν εκείνη «κουραστεί» ή «τραυματιστεί» τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για εμάς.

Μέσα από τους κύκλους σεμιναρίων που πραγματοποιεί το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, που έχουν σαν στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αγαπούν περισσότερο τον εαυτό τους και να φροντίζουν την ψυχική τους ηρεμία, αφού πρώτα έχουν αναγνωρίσει τη σημαντικότητα αυτής. «Οι θεματικοί κύκλοι των σεμιναρίων είναι αυτόνομοι, δηλαδή μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει έναν κύκλο επάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή δύο. Συνολικά να πούμε ότι οι κύκλοι είναι 5 και αποτελούνται από δύο σκέλη. Το θεωρητικό κομμάτι και το βιωματικό. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει συνδυαστικά, ωστόσο θα αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι σίγουρα θα είναι πιο αποτελεσματικό. Το θεωρητικό κομμάτι των σεμιναρίων πραγματοποιείται κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα στο BookCafé, με δωρεάν είσοδο και απεριόριστες συμμετοχές, ενώ το βιωματικό κομμάτι πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Πέμπτη κάθε μήνα, στον χώρο όπου στεγάζεται το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου. Στα βιωματικά σεμινάρια είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης καθώς και το συμβολικό ποσό των 10 ευρώ», εξηγεί η Ζέτα Σταματελοπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στη γραμματεία του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στο τηλέφωνο: 2271 020000.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ