25.10.2020 19:02

Σύσκεψη για την πανδημία στη Χίο χωρίς τη συμμετοχή του... Ιατρικού Συλλόγου!

Το αποκλεισμό του από τη σύσκεψη που συγκλήθηκε υπό τον Νότη Μηταράκη το μεσημέρι της Κυριακής με αντικείμενο τη διαχείριση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, καταγγέλει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης υπό το βάρος των τελευταίων γεγονότων συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία όπως είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά: «θα συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την υγειονομική κατάσταση της ΒΙΑΛ και του νησιού, γενικότερα...». Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης στη σύσκεψη αυτή δεν εκλήθη επίσημα κανείς επιστημονικός φορέας! Ούτε ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, ούτε οι υπεύθυνοι της ΠΦΥ της Χίου, ούτε καν η ειδική λοιμωξιολόγος του Νοσοκομείου. Οι παραπάνω επιλογές όχι μόνο μας εκπλήσσουν αλλά μας προκαλούν και ιδιαίτερη ανησυχία! Ως επιστημονικός φορέας του νησιού μας ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή με το πανδημικό κύμα να φουντώνει σε όλη τη χώρα θα επαναλάβουμε τις θέσεις μας για τη διαχείριση του προβλήματος:

  • Άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει χτες, ας γίνει καθυστερημένα και σήμερα, όχι αύριο. Οποιεσδήποτε σκέψεις για χτίσιμο ΠΡΟΚΕΚΑ ετούτη την ώρα μόνο ως αποπροσανατολιστικές μπορούμε να τις αντιληφθούμε. Ο περιορισμός της εξάπλωσης ενός αερομεταδιδόμενου ιού δεν μπορεί να γίνει με το «σφράγισμά» του στα συρματοπλέγματα ενός ΠΡΟΚΕΚΑ.
  • Άμεση θωράκιση του ΕΣΥ του Νοσοκομείου και των ΠΦΥ του νησιού μας (προσλήψεις προσωπικού, λειτουργία μονάδας ΜΑΦ και ΜΕΘ, ενδυνάμωση των υπηρεσιών καθαριότητας σε όλες τις μονάδες υγείας του νησιού).
  • Αύξηση των αριθμών των τεστ για covid-19.
  • Δυνατότητα για δωρεάν τεστ σε όποιον με ιατρική γνωμάτευση το χρειάζεται και τακτικός έλεγχος σε εργαζόμενους σε νευραλγικούς τομείς που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη διασπορά του ιού (εργαζόμενους μονάδων υγείας, εργαζόμενους στο ΚΥΤ, εκπαιδευτικούς, σώματα ασφαλείας).
  •  Περιοδικός επιδημιολογικός έλεγχος της διασποράς στην κοινότητα με ουσιαστικά προγραμματισμένους ελέγχους και όχι για το θεαθήναι.
  • Επίβλεψη ουσιαστική και αυστηρή των μέτρων σε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα σε αυτούς που επιστημονικά έχουν οριστεί ως «εστίες υπερμετάδοσης ».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ