7.11.2020 14:48

Σκυλίτσειο: Ανησυχία από θετικό σε Covid19 ασθενή στην Παθολογική

Την εύλογη ανησυχία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Χίου, προκαλεί ο εντοπισμός θετικού κρούσματος σε ασθενή, που από την 1η Νοεμβρίου 2020, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του politischios.gr, ο ασθενής πριν την εισαγωγή του (όπως πλέον γίνεται με όλους τους ασθενείς) είχε εισαχθεί με αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test, ενώ πάρθηκε και δείγμα ώστε να γίνει και μοριακό τεστ PCR, το οποίο εστάλη στο νοσοκομείο «Αττικό».

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, το Νοσοκομείο «Αττικό» απάντησε μετά από 4 ημέρες, ότι ο ασθενής ήταν τελικά θετικός, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανησυχία κυρίως για τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή.

Η πρώτη αντίδραση του Νοσοκομείου

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του θετικού κρούσματος, δόθηκε εντολή να πραγματοποιηθούν τεστ τόσο στα κοντινά πρόσωπα του κρούσματος, όσο και στα στελέχη της Παθολογικής Κλινικής. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, όλοι όσοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο ήταν αρνητικοί, κάτι που δημιουργεί προσδοκίες ότι ο ασθενής είναι σε στάδιο αποδρομής και δεν μεταδίδει τον ιό.


Θετική σε covid ιατρός του Νοσοκομείου

Ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό, θετική στον covid 19, βρέθηκε ιατρός του Νοσοκομείου της Χίου, η οποία επέστρεψε προ ημερών από ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.

Η ιατρός τηρώντας όλες τις διαδικασίες, υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε θετική, με αποτέλεσμα να παραμένει υπό περιορισμό στο σπίτι της, ούσα καλά στην υγεία της.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ