4.5.2020 12:52

Οδηγίες προς οδοντιατρικούς ασθενείς για τηv επαναλειτουργία των οδοντιατρείων

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου ενημερώνει τους ασθενείς ότι από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, αρχίζει η σταδιακή επαναλειτουργία των οδοντιατρείων. Οι οδοντίατροι μπορούν να επανέλθουν στην πλήρη εκτέλεση των θεραπευτικών οδοντιατρικών πράξεων, λαμβάνοντας βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον έλεγχο της διασπορά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα Διεθνή πρωτόκολλα που τους έχουν κοινοποιηθεί και διέπουν την ασφαλή παροχή των οδοντιατρικών υπηρεσιών.

Για το λόγο αυτό, κρίνεται σκόπιμο να ενημερωθούν οι ασθενείς για τις προϋποθέσεις επίσκεψης στα οδοντιατρεία, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα,  οι ασθενείς προσέρχονται στα ιατρεία:

  • Μόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία όπου θα καθορίζεται το ραντεβού και θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ίωσης (βήχας, πυρετός, δυσκολία στην αναπνοή, κτλ.) ή έκθεση με άτομο που παρουσιάζει τα ανωτέρω συμπτώματα, το ραντεβού αναβάλλεται για τουλάχιστον 14 μέρες.
  • Ακριβώς στην ώρα που έχει οριστεί το ραντεβού. Τα ραντεβού προγραμματίζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να προκύπτει επαρκής χρονική απόσταση μεταξύ τους. Αυτός ο προγραμματισμός ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για διαθέσιμο ραντεβού, κρίνεται όμως επιβεβλημένος για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Παρακαλούμε για την κατανόηση των ασθενών.
  • Χωρίς συνοδό, εκτός κι αν πρόκειται για ασθενή με αδυναμία μετακίνησης ή παιδί, όπου επιτρέπεται ΜΟΝΟ ένας συνοδός.
  • Αφού έχουν πραγματοποιήσει σχολαστικό βούρτσισμα των δοντιών πριν το ραντεβού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ιϊκό φορτίο.
  • Φορώντας μάσκα μίας χρήσης. Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη σε όλους τους κλειστούς χώρους. Τη μάσκα θα την αφαιρούν όταν μπαίνουν στο χώρο θεραπείας.

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα αναμονής επιβάλλεται:

  • Η Απολύμανση των χεριών, είτε με αντισηπτικό υγρό που παρέχεται στο ιατρείο, είτε με σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.
  • Η τήρησης της ασφαλούς απόστασης των 2 μέτρων μεταξύ τους στο χώρο αναμονής.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου ευχαριστεί θερμά τους οδοντιάτρους, που με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των ασθενών τους, ανέστειλαν τη λειτουργία των ιατρείων τους για 45 μέρες και καλεί τους οδοντιατρικούς ασθενείς να προγραμματίσουν και να μην αμελήσουν την θεραπεία πιθανών οδοντικών τους προβλημάτων.      

 

ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η Στοματική Υγεία και η καλή Στοματική Υγιεινή

συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ