24.5.2022 16:23

Εκδρομή στο Καρπενήσι με το Wanderlust Tours

30 Ιουνίου με 4 Ιουλίου 2022

Αναχώρηση 30/6 από τη Χίο 21:30. Διανυκτέρευση εν πλω.

1η Μέρα
Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση σε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν. Θα φτάσουμε στη γραφική Αράχωβα, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, τον «Ομφαλό της Γης» σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες. Η διαδρομή μας συνεχίζεται με στάση στη Γραβιά, όπου στις 3 Μαΐου του 1821 ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με τους συντρόφους του έγραψαν λαμπρές σελίδες δόξας στην Ελληνική ιστορία. Επόμενος σταθμός μας η Λαμία όπου θα έχουμε χρόνο για προαιρετικό φαγητό και κατόπιν μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής μέσω Μακρακώμης, Τυμφρηστού θα φτάσουμε αργά το βράδυ στο Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με τη γραφική κωμόπολη.


2η Μέρα
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Προυσού, που είναι φωλιασμένο μέσα στη χαράδρα και αιώνες τώρα φυλάσσει την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Σαν έτος ίδρυσης του Ναού αναφέρεται το 829 μ.Χ. και ιδρυτές του ήταν ο Διονύσιος και ο Τιμόθεος. Είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και εορτάζει στις 23 Αυγούστου. Στο μουσείο της μονής διασώζονται πολλά κειμήλια, άμφια εικόνες αλλά και η αρματωσιά του Γ. Καραϊσκάκη, που δώρισε μάλιστα και το ασημένιο κάλυμμα στη Θαυματουργή εικόνα μετά από παραμονή 6 μηνών για ανάρρωση στο χώρο του μοναστηριού. Στην επιστροφή μας θα κάνουμε στάση στο σημείο που λέγεται τύπωμα όπου θα δούμε τα αποτυπώματα που άφησε η Παναγία στο πέρασμα της θαυματουργής της εικόνας. Η διαδρομή είναι μαγευτική. Τα πολλά νερά, το άφθονο πράσινο η αγριότητα του τοπίου θα μας συναρπάσουν. Θα επισκεφτούμε τα χωριά του Καρπενησίου Μεγάλο Χωριό, Μικρό Χωριό και Κορυσχάδες όπου θα δούμε το μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και το σημείο, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος ο Μάρκος Μπότσαρης. Χρόνος για προαιρετικό γεύμα και επιστροφή στο Καρπενήσι.


3η Μέρα
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Πλαστήρα, που είναι τεχνητή, δημιουργήθηκε το 1959 και πήρε το όνομά της από το Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα, τον εμπνευστή της ιδέας κατασκευής του φράγματος και της λίμνης. Σήμερα, αποτελεί πηγή ζωής για ολόκληρη την Καρδίτσα και τη γύρω περιοχή. Από αυτήν υδρεύεται η πόλη της Καρδίτσας και δεκάδες κοινότητες, ενώ το καλοκαίρι τα νερά της φθάνουν μέχρι τα χωράφια της Λάρισας. Eν συνεχεία θα μεταβούμε στο φράγμα Ταυρωπού, που έχει μήκος 220 και ύψος 83μέτρα. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στην Καρδίτσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια.


4η Μέρα
Μετά το πρωινό φορτώνουμε τις αποσκευές μας και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο. Θα επισκεφτούμε το Γοργοπόταμο, όπου τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου του 1942, οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΑΜ και ΕΔΕΣ, ανατίναξαν τη γέφυρα και ανέκοψαν τον ανεφοδιασμό των Γερμανών προς το μέτωπο της Αφρικής. Επόμενος σταθμός μας η Θήβα, όπου θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αποστόλου και ευαγγελιστή Λουκά. Συνεχίζουμε κατόπιν για Πειραιά, άφιξη στο λιμάνι – επιβίβαση στο πλοίο- διανυκτέρευση εν πλω.

Περιλαμβάνονται:
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε Δίκλινες και Τετράκλινες καμπίνες
3 Διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* στο Καρπενήσι με πρωινό
Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν από τη Χίο σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Φόρος Διαμονής
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Γεύματα
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια
Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Wanderlust Tours, Yachting & Rent a Car
Νεωρείων 23, Χίος
τηλ. +30 22710 82654
e-mail: info@wanderlust-chios.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ