12.5.2023 15:02

4ημερη εκδρομή στην Πελοπόννησο του Αγίου Πνεύματος με το Kanaris Tours

2 - 6 Ιουνίου 2023

Πειραιάς - Μονή Τιμίου Σταυρού Μαψού - Σπήλαιο λιμνών Καστριών Καλαβρύτων- Βυτίνα - Μουσείο Υδροκίνησης - Δημητσάνα - ΣΠΑΡΤΗ - Σπήλαια Διρού - Μονεμβασιά - Μυστράς - Αγία Θεοδώρα Βάστας - Καλαμάτα - Άγιος Πέτρος - Μονή Μαλεβής - Άστρος Κυνουρίας - Ναύπλιο - Πειραιάς

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Αναχώρηση το βράδυ με το πλοίο για Πειραιά στις 22.20

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Άφιξη στον Πειραιά. Τακτοποίηση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση. Ακολουθούμε την εθνική οδό προς Ισθμό. Μετά από 20 χιλιόμετρα από τον Ισθμό θα βρεθούμε σε ένα μοναστήρι όπου θα εκπλαγούμε, εκτός των άλλων, και από την παραγωγή πολλών προϊόντων (κτηνοτροφικά και άλλα). Πρόκειται για τη Μονή του Τιμίου Σταυρού. Ένα πολύ μεγάλο κοινόβιο γυναικείο μοναστήρι με εκπληκτική δραστηριότητα και οργάνωση. Οι περισσότερες μοναχές είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου όλων των ειδικοτήτων! Γιατροί, Φιλόλογοι, Γεωπόνοι, Θεολόγοι κλπ. Εάν επιθυμούμε μπορούμε να αγοράσουμε υπέροχα αγνά τυριά από το τυροκομείο της μονής, καθώς και πολλά άλλα πράγματα.

Αμέσως μετά φεύγουμε για το Σπήλαιο των λιμνών Καστριών Καλαβρύτων, όπου πρέπει να βρισκόμαστε έγκαιρα σύμφωνα με την καθορισθείσα ώρα της επίσκεψής μας. Το υπέροχο αυτό σπήλαιο των Λιμνών, (που παλαιότερα ονομαζόταν Τρουπίσιο), βρίσκεται σε υψόμετρο 827μ. και θα μας αφήσει …άφωνους με την ομορφιά του!!! Το σπήλαιο των Λιμνών δεν είναι μόνο ένα εξαίσιο φυσικό, αλλά και ένα αξιόλογο πολιτισμικό μνημείο, που οφείλουμε να το γνωρίσουμε από όλες τις πλευρές του. Στον κάτω όροφο του σπηλαίου βρέθηκαν απολιθωμένα οστά ανθρώπου και διαφόρων ζώων, μεταξύ των οποίων και ιπποπόταμου!

Στη συνέχεια θα πάμε στο υπέροχο Μουσείο Υδροκίνησης, δημιούργημα της Τραπέζης Πειραιώς. Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης έχει αποκαταστήσει παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς. προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία. Εστιάζει στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή ποικίλων προϊόντων και τις συνδέει με την ιστορία και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας στο πέρασμα του χρόνου. Μας περιμένει η ανεπανάληπτη Δημητσάνα όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό και να περιηγηθούμε τα όμορφα πετρόχτιστα στενά της. (ίσως και να επισκεφθούμε κάποιο αρχοντικό)

Ο δρόμος μας θα μας φέρει στην Σπάρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη για να δούμε τις βραδινές ομορφιές της.

 

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 της Πεντηκοστής

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ξεκινάμε, λόγω και της ημέρας, για ένα σύντομο προσκύνημα στον Μητροπολιτικό ναό της πόλης, την Ευαγγελίστρια με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική του και ο οποίος βρίσκεται στο ομώνυμο πάρκο της πόλης. . Όποιος θέλει μπορεί να πάει και στο ναό του Αγίου Νίκωνα που είναι δίπλα στο ξενοδοχείο.

Σήμερα θα ακολουθήσουμε τον δρόμο προς τα νότια άκρα της Πελοποννήσου. Πρώτα θα επισκεφθούμε τα σπήλαια του Διρού. Φανταστική ξενάγηση με βάρκες, σε υπέροχα υπόγεια «τοπία»!!. Ένα ασύγκριτο θαύμα της ελληνικής φύσης. Κάτω από την πέτρινη, αγέρωχη Μάνη, μία από τις εντυπωσιακότερες τοποθεσίες της Ελλάδας, με την πλούσια ιστορία και την καθηλωτική ομορφιά, κρύβεται ένας συναρπαστικός θησαυρός εκατοντάδων χιλιάδων ετών. Στην περιοχή υπάρχουν δύο σπήλαια, αυτό της Αλεπότρυπας και της Γλυφάδας ή Βλυχάδας, το οποίο θα επισκεφθούμε. Στο εσωτερικό τους ρέουν υπόγειοι ποταμοί, γύρω από τους οποίους έχει σχηματιστεί ένας ολόκληρος κόσμος από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Φαγητό και περιήγηση στην ιστορικότατη και αρχιτεκτονικά θαυμάσια Μονεμβασιά. Είναι το «Γιβραλτάρ της ανατολής». Είναι κτισμένη πάνω σε ασβεστολιθικό βράχο στη νοτιοανατολική ακτή της Πελοποννήσου, . Το όνομά της είναι σύνθετη λέξη, που προέρχεται από τις λέξεις Μόνη και Έμβασις. Ο επιβλητικός όγκος του βράχου αναπτύσσεται κάθετα στην απέναντι λακωνική γη. Μια στενή λωρίδα γης και γέφυρα μήκους 130 μ. την ενώνει με την στεριά. Η Μονεμβασιά πρωτοκατοικήθηκε πριν από 8. 000 χρόνια. Το 1463 ήταν το τελευταίο βυζαντινό έρεισμα της Πελοποννήσου που πέρασε σε ξένη κυριαρχία, ενώ το 1821 ήταν το πρώτο κάστρο που περιήλθε στην ελληνική κυριαρχία. Στο Κάστρο υπάρχουν 40 εκκλησίες, μεταξύ των οποίων η Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας, της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, της Παναγίας της Κρητικιάς, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Στεφάνου, του Αγίου Παύλου, της Αγίας Άννας, καθώς και εργαστήριο και μουσείο αργυροχρυσοχοΐας.

Με άνεση χρόνου επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Σπάρτη.

 

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 του Αγίου Πνεύματος

Μετά το πρωινό μας φεύγουμε για τον Βυζαντινό Μυστρά. Η ίδρυση του Μυστρά συνδέεται με την πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους της Δ΄ Σταυροφορίας το 1204. Όσες φορές και να επισκεφθείς τον Μυστρά πάντα ανακαλύπτεις σε κάποια γωνιά του κάτι επί πλέον αξιόλογο και σημαντικό από την Βυζαντινή του ιστορία, την αρχιτεκτονική και την αξεπέραστη μεγαλοπρέπεια. ! Η ψυχή σου γεμίζει από τη δύναμη της ιστορικότητας του Τόπου αυτού, περπατώντας στα ίδια βήματα και στα ίδια σκαλοπάτια των μεγάλων μορφών και προσωπικοτήτων της εποχής των Παλαιολόγων! Θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε σε 2 ή 3 από τις δεκάδες ιστορικές Βυζαντινές εκκλησιές και μοναστήρια.

Στο δρόμο για Καλαμάτα μέσω Μεγαλόπολης θα κάνουμε στάση στην υπέροχη τοποθεσία της Αγίας Θεοδώρας Βάστρας με το ιστορικό της εκκλησάκι από τους τοίχους του οποίου φυτρώνουν 17 βελανιδιές. Χαρακτηρίζεται ως θαύμα της φύσης καθώς πάνω σε ένα μικρό βυζαντινό εκκλησάκι βρίσκονται αυτές οι 17 βελανιδιές οι ρίζες των οποίων δεν φαίνονται πουθενά, ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζουν νερά. Προσκύνημα, χώροι ξεκούρασης και βόλτας στη φύση, καφές αναψυκτικά κλπ

Στην Καλαμάτα με την ωραία παραλία και την ρυμοτομία της θα επισκεφθούμε και θα δούμε: τον ναό της Υπαπαντής που είναι η Μητρόπολη, το δημοτικό πάρκο σιδηροδρόμων και θα ρεμβάσουμε στην πλατεία Γεωργίου και στην πλατεία Αριστομένους για καφέ ή ό, τι άλλο επιθυμούμε, όπως για παράδειγμα βόλτα στα μαγαζιά. . Ο χρόνος θα καθορίσει πότε θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή στην Σπάρτη.

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Μετά το πρωινό μας φέρνουμε τα πράγματά μας στο πούλμαν για αναχώρηση και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Πρώτη στάση για μια μικρή περιήγηση στο χωριό Άγιος Πέτρος. Ο Άγιος Πέτρος Κυνουρίας είναι ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο στον Πάρνωνα, σε υψόμετρο 950μ. Ιδανικός τόπος για όσους αγαπούν την ηρεμία, τον καθαρό αέρα και τις ορεινές αποδράσεις. Στο χωριό γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο Άγιος Νείλος ο Μυροβλύτης.

Στη συνέχεια ο δρόμος μας μάς βγάζει στη Μονή Μαλεβής. Το Μοναστήρι βρίσκεται κτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Άγιο Πέτρο μέσα σε ένα δάσος από κέδρους και καστανιές. Το όνομα “Μαλεβή” έχει σχέση με την αρχική θέση του Μοναστηριού στην ψηλότερη κορυφή του Πάρνωνα, τον Μαλεβό. Η φιλοπονία της μοναστικής αδελφότητας που αριθμεί αρκετές μοναχές, αλλά και οι δωρεές των εκατοντάδων πιστών, κρατούν το μοναστήρι σε διαρκή άνθηση.

Αναχωρούμε για το Άστρος Κυνουρίας (παραλία) και εκεί θα αντικρύσουμε ξανά το γαλανό της αγαπημένης μας θάλασσας!. Βόλτα στην παραλία και για όσους θέλουν, φαγητό. Ιστορικά το Άστρος είναι η πόλη όπου συνεκλήθη ( 29 Μαρτίου -18 Απριλίου του 1823) η Β' Εθνική Συνέλευση, με την προεδρία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, για να ψηφίσει την αναθεώρηση του πρώτου Ελληνικού Συντάγματος (της Επιδαύρου).

Ο χρόνος θα μας επιτρέψει μια μικρή βόλτα στο ιστορικό και γραφικό Ναύπλιο πριν πάρουμε τον δρόμο για το λιμάνι του Πειραιά. Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά στις 20. 00

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε αριθμημένο κάθισμα Χίο-Πειραιά-Χίο

  • 3 διανυκτερεύσεις στην Σπάρτη με πρωινό

  • Πούλμαν για 4 ημέρες για την πραγματοποίηση της εκδρομής

  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

  • ΦΠΑ

 

Επίσης αν έχετε ΜΑΝ (μεταφορικό ισοδύναμο), να μας το προσκομίσετε πριν την έκδοση

Σε περίπτωση που επιθυμείτε μονόκλινο το κόστος είναι 70,00 €

Σημείωση: δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μεσημεριανά γεύματα κατά τη διάρκεια των εκδρομών και ότι δεν αναφέρεται στα συμπεριλαμβάνοντα. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν ανάλογα τις ανάγκες της εκδρομής.

 

Πληροφορίες στα γραφεία του ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ και στα τηλέφωνα 22710 - 21463, 22710 - 42490. https://kanaristours.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ