14.2.2024 14:32

3ημερη εκδρομή σε Προύσα - Μουδανιά - Τρίγλεια - Σμύρνη με το Sunrise Tours

16 με 18 Μαρτίου

1η ΗΜΕΡΑ : Τσεσμέ – Προύσα

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07.30 π.μ. Έλεγχος διαβατηρίων (ή ταυτοτήτων με λατινικούς χαρακτήρες) και στις 08.00 αναχώρηση προς Τσεσμέ. Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από 35 λεπτά και άμεση επιβίβαση σε πούλμαν με προορισμό την Προύσα. Ενδιάμεση στάση στη Σμύρνη και ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Κατόπιν, αφού περάσουμε τη Μανγησία του Σίπυλου και τη Θυάτειρα (μία από της Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης) -σήμερα Akhisar,σύντομη στάση για γεύμα. Άφιξη το απόγευμα στην πόλη της Προύσας, που είναι χτισμένη στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Όλυμπος της αρχαίας Βιθυνίας. Σημαντική πόλη κατά τη ρωμαϊκή περίοδο με τις περίφημες θερμές πηγές της, πόλη όπου αναπτύχθηκε η τέχνη της μεταξουργίας κατά τη Βυζαντινή περίοδο, ιερή πόλη των Σελτζούκων Τούρκων και αργότερα έδρα της μητρόπολης της Προύσας με τρεις ενορίες και κοινότητα 7.000 Ελλήνων, θα σας καταπλήξει ευχάριστα σήμερα για το πράσινο, τα μνημεία της, τα μεταξωτά και την κουζίνα της. Περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης μεταξύ των οποίων είναι το Πράσινο Τζαμί, ο λεγόμενος τάφος του Καραγκιόζη, το Ουλού ( Μεγάλο) Τζαμί του 1399 και τα λουτρά του Ιουστινιανού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CELIK PALAS 5*. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ : Μουδανιά – Τρίγλεια – Προύσα

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για τα Μουδανιά, αγαπημένο θέρετρο για τους Έλληνες αστούς της Προύσας και της Κωνσταντινούπολης, με τα εκπληκτικής ομορφιάς παραθαλάσσια ξύλινα σπίτια, στον Κυανό κόλπο της Προποντίδας. Περιήγηση και επίσκεψη στο κτίριο της ανακωχής των Μουδανιών, που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Τρίγλεια, την πατρίδα του μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, που έχει χαρακτηριστεί σήμερα διατηρητέος οικισμός. Περιήγηση στα σοκάκια της και επίσκεψη στα ερείπια βυζαντινών εκκλησιών και άλλων κτηρίων. Μεταξύ άλλων, θα δούμε τα Ζαρίφεια εκπαιδευτήρια και την εκκλησία της Παναγίας της Παντοβασίλισσας, την άλλοτε Μονή Τριγλείας, που λέγεται ότι είναι η πρώτη εκκλησία στον κόσμο που αγιογραφήθηκε. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην πολύ ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ : Προύσα – Σμύρνη – Τσεσμέ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Μεταξουργίας. Στη συνέχεια αναχώρηση προς Σμύρνη, όπου με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε το νωρίς το μεσημέρι. Ελεύθερος χρόνος στο πολύβουο παζάρι, το Κεμέραλτί. Εδώ βρίσκεται η παλιά Οθωμανική γειτονιά της πόλης με δαιδαλώδη σοκάκια, παλιά οθωμανικά σπίτια και ένα αναστηλωμένο χάνι από το 18ο αιώνα. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι του Τσεσμέ. Επιβίβαση στο πλοίο για Χίο και αναχώρηση στις 18.30 (Τοπική ώρα Τουρκίας).

 

Τιμή κατ΄ άτομο: 190 €

Επιβάρυνση μονόκλινου: 60 €

 

Τι σας προσφέρουμε:

  1. Εισιτήρια πλοίου Χίο –Τσεσμέ – Χίο

  2. Πούλμαν καινούριο & κλιματιζόμενο για μετακινήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα

  3. 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* (CELIK PALAS) με ημιδιατροφή σε μπουφέ σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια

  4. Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό

  5. Λιμενικά τέλη 13 κατ’ άτομο

Δεν περιλαμβάνονται:

  1. Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & μεσημεριανά γεύματα κατά τη διάρκεια των εκδρομών

  2. Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 

SUNRISE TOURS

Κεντρικό: Κανάρη 28

Υποκατάστημα: Λ. Αιγαίου 10

Τηλ: 22710 41390, 81311

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ