Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

3ήμερη εκδρομή στην Προύσα με το Sunrise Tours

29 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου. Προύσα - Χιονοδρομικό κέντρο - Μουδανιά - Σμύρνη

Feb
17

1η ΗΜΕΡΑ: Τσεσμέ –Μουδανιά –Προύσα

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07.30 π.μ. Έλεγχος διαβατηρίων (ή ταυτοτήτων με λατινικούς χαρακτήρες) και επιβίβαση στο Ε/Γ -Τ/Ρ «ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ». Στις 08.15 αναχώρηση προς Τσεσμέ. Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από 35 λεπτά και άμεση επιβίβαση σε πούλμαν με προορισμό την Προύσα. Μετά από σύντομη στάση στη Σμύρνη για συνάλλαγμα, μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου και περνώντας από τη Μανγησία του Σίπυλου και τη Θυάτειρα (μία από της Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης), σύντομη στάση για γεύμα. Συνεχίζουμε για τα Μουδανιά, αγαπημένο θέρετρο για τους Έλληνες αστούς της Προύσας και της Κωνσταντινούπολης, με τα εκπληκτικής ομορφιάς παραθαλάσσια ξύλινα σπίτια, στον Κυανό κόλπο της Προποντίδας. Περιήγηση και επίσκεψη στο κτίριο της ανακωχής των Μουδανιών, που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Κατόπιν, άφιξη στην πόλη της Προύσας, που είναι χτισμένη στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Όλυμπος της αρχαίας Βιθυνίας. Σημαντική πόλη κατά τη ρωμαϊκή περίοδο με τις περίφημες θερμές πηγές της, πόλη όπου αναπτύχθηκε η τέχνη της μεταξουργίας κατά τη Βυζαντινή περίοδο, ιερή πόλη των Σελτζούκων Τούρκων και αργότερα έδρα της μητρόπολης της Προύσας με τρεις ενορίες και κοινότητα 7.000 Ελλήνων, θα σας καταπλήξει ευχάριστα σήμερα για το πράσινο, τα μνημεία της, τα μεταξωτά και την κουζίνα της. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 5*. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Προύσα –Χιονοδρομικό κέντρο

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, ανάβαση με το λεωφορείο στο βουνό Όλυμπος της Βηθυνίας, το «Άγιο Όρος της Μικράς Ασίας», λόγω της ύπαρξης πολλών μοναστηριών. Tον 9ο αιώνα, εξελίχθηκε στο σπουδαιότερο μοναστικό κέντρο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όταν η μοναστική πολιτεία του Άθω βρισκόταν ακόμα στα σπάργανα. Με 2.543 μέτρα υψόμετρο είναι το πιο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο της Τουρκίας. Ελεύθερος χρόνος μία εμπειρία στο χιόνι. Στη συνέχεια επιστροφή στην πόλη της Προύσας και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης μεταξύ των οποίων ο λεγόμενος τάφος του Καραγκιόζη, το Ουλού (Μεγάλο) Τζαμί του 1399 και τα λουτρά του Ιουστινιανού. Ελεύθερος χρόνος στην πολύ ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: Προύσα –Σμύρνη –Τσεσμέ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την πρόσφατα ανακαινισμένη από την UNESCO εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην όχθη της λίμνης Απολλωνιάδας (Uluabat) και το νησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις, αναχώρηση για το λιμάνι του Τσεσμέ. Επιβίβαση στο πλοίο για Χίο και αναχώρηση στις 18.30. Συνεχίζουμε προς Σμύρνη, όπου θα φθάσουμε με ενδιάμεσες στάσεις μετά από 3 ώρες περίπου. Ελεύθερος χρόνος στο πολύβουο παζάρι της πόλης, το Κεμέραλτί. Εδώ βρίσκεται η παλιά Οθωμανική γειτονιά της πόλης με δαιδαλώδη σοκάκια, παλιά οθωμανικά σπίτια και ένα αναστηλωμένο χάνι από το 18ο αιώνα. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι του Τσεσμέ. Επιβίβαση στο πλοίο για Χίο και αναχώρηση στις 18.30 (ώρα τοπική). Άφιξη στη Χίο στις 18.10.


Περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο γενικού τουρισμού SUNRISE TOURS, (Κανάρη 28 Χίος) Τηλ. 2271041390, 2271081311.

www.sunrisetours.gr
facebook page

Σχόλια άρθρου: 0