29.5.2021 10:39

Οι επαγγελματίες της Χίου γνωρίζουν το νησί τους

Σημαντική δράση από το Φορέα Τουρισμού Χίου και τους επαγγελματίες ξεναγούς

Μία σημαντική δράση για την καλύτερη προώθηση τουριστικού προϊόντος της Χίου, βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Πολιτισμού του Φορέα Τουρισμού Χίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ξεναγών του νησιού.

Στόχος της δράσης είναι η ξενάγηση των επαγγελματιών της Χίου σε σημαντικά μνημεία του νησιού με στόχο οι ίδιοι οι επαγγελματίες να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους και να καταφέρουν να προωθήσουν καλύτερα στους επισκέπτες το «brand» της Χίου.

Ο «π» συνάντησε τις Μαρκέλλα Τομάζου και την Ευτυχία Τσουρή, μέλη του Φορέα και πρωτεργάτριες της συγκεκριμένης δράσης, οι οποίες μίλησαν για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

«Ο στόχος είναι διττός. Αφενός να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους οι επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση επαφή με τους επισκέπτες αφετέρου να αλληλεπιδράσουμε μεταξύ μας οι επαγγελματίες», ανέφερε η Ε. Τσουρή.

Η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών αποτελεί για τον Φορέα Τουρισμού και το «κλειδί» για το επιχειρηματικό μέλλον της Χίου.

«Ο Φορέας μας έχει στόχο την προώθηση του νησιού. Όταν καθόμασταν και απαριθμούσαμε τα μέρη της Χίου είδαμε ότι και εμείς ως επαγγελματίες δεν τα γνωρίζαμε. Έτσι θεωρήσαμε ότι αν δεν γνωρίσουμε τον τόπο μας δεν μπορούμε να τον «πουλήσουμε»» πρόσθεσε η επιχειρηματίας, Μαρκέλλα Τομάζου.

Από την πλευρά του ο ξεναγός Γεώργιος Μπριλής τόνισε την σημασία της συγκεκριμένης δράσης καθώς πιστοποιημένοι ξεναγοί στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι 6 συνολικά είναι οι πιστοποιημένοι ξεναγοί που δραστηριοποιούνται στη Χίο, με τον Γεώργιο Μπριλή να σημειώνει ότι, το τελευταίο διάστημα στη Χίο αποτελεί μείζον θέμα για τους ξεναγούς η παραξενάγηση από άτομα μη πιστοποιημένα.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ