17.1.2024 14:42

Εκδρομή στο Αϊβαλί - Βουνό Καζ - Κιρκιντζέ με το Wanderlust Tours

16-18 Μαρτίου 2024

16/3  ΚΥΔΩΝΙΕΣ (AYVALIK) / ΜΟΣΧΟΝΗΣΙ (CUNDA)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Τσεσμέ. Άφιξη στο Τσεσμε, έλεγχος διαβατηρίων/ταυτοτήτων και επιβίβαση στο λεωφορείο. Στη συνέχεια στάση  για πρωινό. Άφιξη στο πρώτο αξιοθέατο, το Devil's Table (Τραπέζι του Διαβόλου). Το The Devil’s Table έχει γίνει αντικείμενο θρύλων με τη συναρπαστική και μυστικιστική ατμόσφαιρά του. Σύμφωνα με τον μύθο, Έλληνες έζησαν στο Αϊβαλί το 1500. Ανάμεσά τους, η Ελληνίδα Πηνελόπη εκδιώκεται από την εκκλησία. Στη συνέχεια, η Πηνελόπη, που ψάχνει άλλο μέρος για να ζήσει, έρχεται στον λόφο που ονομάζεται σήμερα Devil’s Table και αρχίζει να μένει εδώ. Οι Έλληνες που έμειναν στο Αϊβαλί υπέφεραν πολύ από την ξηρασία εκείνη τη χρονιά και έβλεπαν την Πηνελόπη ως υπαίτια. Ο κόσμος, που νομίζει ότι θα απαλλαγεί από τις δυσκολίες σκοτώνοντας την Πηνελόπη, έρχεται στην κορυφή. Μαθαίνοντας το η Πηνελόπη ετοιμάζει το τέλειο τραπέζι για αυτούς. Ο κόσμος, που δεν μπορεί να φάει σωστά λόγω της ανομβρίας, απολαμβάνει το τραπέζι και ξεχνά να σκοτώσει την Πηνελόπη. Ενώ ο ελληνικός λαός γευματίζει, η Πηνελόπη δραπετεύει και γλιτώνει τον θάνατο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτός ο λόφος ονομάζεται The Devil's Table. Ελεύθερος χρόνος για καφέ με θέα τη Λέσβο. Το επόμενο αξιοθέατο θα είναι το Μοσχονήσι (Cunda) με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά ελληνικά σπίτια και τα πολύχρωμα καφέ. Επίσκεψη στην εκκλησιά του Ταξιάρχη, που διατίθεται στο Μουσείο Rahmi Koç. Είναι η πιο σημαντική μνημειακή δομή του νησιού Cunda. Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στο νησί όπου σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το περίφημο τοστ του Αϊβαλί και το τηγανητό παγωτό και να πιείτε καφέ στο 150 χρονών ιστορικό TAŞ KAHVE στο νησί Cunda. Διαμονή στο Αϊβαλί.

 

17/3  ΌΡΟΣ ΊΔΗ (KAZDAĞLARI)

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για τον καταρράκτη Sütüven, μια από τις πιο διάσημες φυσικές ομορφιές της οροσειράς Kaz. Μετά τον καταρράκτη Sütüven ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον καθαρό αέρα του βουνού Ida. Γνωστό ως το βουνό των χιλίων πηγών, το Ida έχει πολλούς θρύλους με πιο γνωστό το ότι οι Θεοί του Ολύμπου εγκαταστάθηκαν εκεί προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του Τρωικού Πολέμου.

Επόμενη στάση το Άσσος (Assos), αρχαία ελληνική πόλη στην περιοχή της Τρωάδας η οποία ιδρύθηκε από Αιολείς τον 10ο αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια επίσκεψη στο χωριό Behram Kale όπου βρίσκεται ο ναός της Αθηνάς. Ελεύθερος χρόνος για καφέ με τη μαγευτική ατμόσφαιρα του χωριού και μεταφορά στη Σμύρνη. Διαμονή στη Σμύρνη.

 

18/3 ΚΙΡΚΙΝΤΖΕΣ (ŞİRİNCE) / ΧΙΟΣ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για ξενάγηση στην πλατεία Konak και στη συνέχεια στο Κιρκιντζέ (Şirince). Το Κιρκιντζέ ήταν κάποτε ένα ελληνορθόδοξο χωριό κοντά στην αρχαία πόλη της Εφέσου. Είναι ένα από τα ορεινά χωριά της Σμύρνης και από τα πιο καλαίσθητα. Φημίζεται για την οινοπαραγωγή του, την όμορφη αρχιτεκτονική του, τη φύση και την αίσθηση που αφήνει στους επισκέπτες. Μετά την επίσκεψή στο  Κιρκιντζέ(Şirince) αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής στο λιμάνι του Τσεσμε. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο καράβι και επιστροφή στη Χίο.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ø  Εισιτήρια πλοίου Χίο-Τσεσμέ-Χίο

Ø  Φόροι Λιμανιών

Ø  Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν

Ø  2 Διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχεία με πρωινό

Ø  Περιηγήσεις - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ø  Αρχηγός - Ελληνόφωνος ξεναγός

 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ø  Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία.

Ø  Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.


*** Η εκδρομή στην Τουρκία μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαβατήρια με ελάχιστη ισχύ 3 μηνών ή με αστυνομικές ταυτότητες σε καλή κατάσταση και να μην έχουν περάσει 10 έτη από την έκδοση.

 

 

Wanderlust Tours & Rent a Car
Νεωρείων 23, Χίος
τηλ. +30 22710 82654
e-mail: info@wanderlust-chios.gr

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ