#ekipouzo

Η επιτυχημένη παράσταση της Μαρίας Ρεβελάκη «Άκου τον Βοριά» ξανά στο Ομήρειο

Η παράσταση, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο #ekipouzo24 με θέμα τη θάλασσα και τους θαλασσινούς, ανεβαίνει στη σκηνή του Ομηρείου το Σάββατο 15/03/2025 στις 8:30 μ.μ.

Το Σάββατο, 15 Μαρτίου 2025 και ώρα 20:30, στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο "Άκου τον Βοριά ή Μη γυρνάς την πλάτη στη θάλασσα”.

Πρόκειται για θεατρικό μονόλογο που γράφτηκε από την φιλόλογο-ηθοποιό Μαρία Ρεβελάκη και παρουσιάστηκε από την ίδια, στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ "Εκεί που Ζω 24", στο κτίριο Κωστάλα, τον Δεκέμβριο του 2024. 
 
Ο μονόλογος στηρίχθηκε πάνω σε μαρτυρίες και συνεντεύξεις των γυναικών των ναυτικών καθώς και στην πιλοτική έρευνα της ψυχολόγου Μαρίας Ζαννίκου με θέμα: "Η γυναίκα- σύζυγος στη ναυτική οικογένεια της Χίου. Ρόλοι - ανάγκες- στερεότυπα", που διεξήχθη από το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου, το 2006.

Η παράσταση θα πλαισιωθεί μουσικά από ορχήστρα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χίου σε διδασκαλία των μουσικών-καθηγητών Κυριακόπουλου Γιάννη και Παραλίκα Απόστολου.
Παίζει: Μαρία Ρεβελάκη
Μουσικοί επί σκηνής: Οι μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χίου: Καλογήρου Μαρία
(σαντούρι, φωνή) Κηρυθράς Ορφέας (λαούτο, φωνή), Κουκής Διαμαντής (κλαρίνο), Κουτσουράδης
Μιχάλης (παραδοσιακό βιολί), Μερούσης Γιώργος (μπουζούκι), Ράγκου Ειρήνη (φωνή)
Διάρκεια παράστασης: 1 ωρα.
Είσοδος: Εισιτήριο
 
Ένας ηχηρός μονόλογος της γυναίκας του ναυτικού, που συγκλονίζει για την ερμηνεία, το καθολικό συναίσθημα, ενώ μας κάνει να ακούμε δυνατά τις εσωτερικές φωνές.
 
*Το γλυπτό της αφίσας είναι το Διεθνές Μνημείο της Γυναίκας του Ναυτικού, του γλύπτη Κώστα Ανανίδα στο Γαλαξίδι.
 
X

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ