11.7.2023 8:28

Σταύρος Μιχαηλίδης - "Καλά τα εγκαίνια αλλά η παλιά παθολογική ακόμα περιμένει"

Μετά από επτά χρόνια και πολλές αναβολές και με καταλυτική για την εξασφάλιση του εξοπλισμού οικονομική ενίσχυση της Ι. Μ. Χίου παραδίδονται αύριο για την περίθαλψη ασθενών της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου μας κάποιοι ανακατασκευασμένοι χώροι του ισογείου σε θαλάμους νοσηλείας.

Η παλαιά παθολογική πτέρυγα για επτά ολόκληρα χρόνια παραμένει ακόμα σε άθλια κατάσταση κυριολεκτικά ερείπιο παρά το γεγονός ότι σε λίγο χρόνο από την κατάρρευσή της το 2017 εξασφαλίστηκε από δωρεά συμπολίτη μας η δαπάνη μελέτης αποκατάστασης.

Η σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ στο νησί μας τόσο στις υποδομές και στον εξοπλισμό όσο και στη στελέχωση από γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό είναι ολοφάνερο ότι απέχει πάρα πολύ από το επίπεδο της προσδοκώμενης παροχής περίθαλψης ιδιαίτερα που το Νοσοκομείο μας ουσιαστικά έχει επιφορτιστεί και για την παροχή της πρωτοβάθμιας δημόσιας περίθαλψής μας. 

Αυτό που διασώζει τα ελάχιστα της φροντίδας μας αναμφισβήτητα είναι η ποιότητα και η ευσυνειδησία όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο οι οποίοι όμως έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής. 

Είναι η ώρα που όλοι μας δίχως αναβολή πρέπει δυναμικά να απαιτήσουμε την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων του Νοσοκομείου μας αλλά και την εξασφάλιση δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Στις υψηλότερες προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ είναι ο επανασχεδιασμός και η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για την ικανοποίηση αυτού του στόχου θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την υλοποίησή του.     

 

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

Βουλευτής

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ